Hallands Nyheter

Stor spridnings­risk vid brand i sommarstug­a i Apelviken

- Viktoria Andersson Anna Oscarson

Varberg: Grannen upptäckte branden som startat vid utsidan av sommarstug­an i Apelviken. Risk för spridning fanns men räddningst­jänsten lyckades få kontroll på situatione­n.

Vid klockan 15.00 fick räddningst­jänsten fick ett larm om en brand på Solviksväg­en i Apelviken. Enligt larmet hade det börjat brinna i en fasad vid en sommarstug­a.

– Jag har inte fått någon lägesrappo­rt ännu. Vi har skickat dit tio enheter med ungefär 15 personer totalt. Det är väldigt tätt, så spridnings­risken är större än vad stugan är, sade räddningst­jänstens inre befäl Peter Karlborg, strax efter det att larmet kom.

Vid 15.30 fick Peter Karlborg bekräftat att det inte finns någon spridnings­risk.

– Det brinner i en sommarstug­a. Det är släckt på utsidan, men det brinner inne i byggnaden. Vi håller på att rökdyka för att släcka branden. Ingen har kommit till skada vad vi fått till oss. Ambulansen lämnar platsen nu, säger Peter Karlborg och fortsätter:

– Vi har en prognos på att vara kvar två timmar. Det gäller att få släckt ner, ventilera och få rökfri miljö i stugan.

Räddningsl­edarematti­as Hägerling konstatera­de att branden startat på utsidan och upptäcktes av en granne.

– Han upptäckte branden tidigt och gjorde ett släcknings­försök själv men innan han hade fått fram slangen och börjat släcka hade det tagit sig upp utmed fasaden, säger han.

Det finns teorier om vad som kan ha orsakat branden men inget som räddningst­jänsten vill spekulera i före händelsen har utretts.

 ?? Bild: Malin Strandberg ?? Ingen person kom till skada under branden och räddningst­jänsten lyckades förhindra att den spred sig.
Bild: Malin Strandberg Ingen person kom till skada under branden och räddningst­jänsten lyckades förhindra att den spred sig.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden