Hallands Nyheter

Birgitta, 88: ”Man har respekt för den här smittan”

- Jennie Persson

Varberg: Birgitta Edelbring får inte ta emot några besök på äldreboend­et.

– Alla har förståelse, ingen vill bli smittad, säger hon.

På boendet får de inte längre umgås i storgrupp utan nu är det varje mindre enhet för sig som ses.

De annars så populära aktivitete­rna som bingo och boule är inställda.

– Jag saknar aktivitete­rna, det gör jag. Men man har respekt för den här smittan och alla har förståelse över att det är som det är. Jag är fortfarand­e pigg i mina ben och tar mig ut på promenader ibland. Men vi har så fantastisk­t personal här som gör att man stortrivs.

Att hon själv tillhör en riskgrupp är inget som bekymrar henne så länge besöksförb­udet hålls. Men rapportern­a om att coronasmit­tan har upptäckts inne på äldreboend­en har ändå väckt viss oro.

– Det är klart man funderar på hur det har kommit in, det måste väl ha varit någon personal som varit förkyld eller liknande. Vi har ju haft personal här som behövt gå hem. Men än så länge känner jag mig trygg. Personalen här kämpar på något helt enastående.

Hur ser du på situatione­n i Sverige och världen just nu?

– Det är en väldigt konstig situation. Jag har aldrig upplevt något liknande innan och man undrar hur det här ska sluta. Jag kan känna en viss oro över hur det går med ekonomin. Men jag har stort förtroende för de meddelande­n som vi får på tv från myndighete­rna.

Birgitta Edelbring har bott på Limagården sedan juli 2018 och fick därmed tillbringa den sista tiden med maken Göte som redan var bosatt där. Han gick bort för fyra månader sedan.

– Det var tungt men han var väldigt gammal. Det var fantastisk­t att kunna tillbringa den sista tiden tillsamman­s. Varje kväll har jag en stund för mig själv då jag har fotot på Göte bredvid mig. Då tänder jag ett ljus och tackar Gud för att jag har så många vänner. Och att jag får må så bra, det är fantastisk­t.

 ??  ??
 ?? Bild: Annika Karlbom ?? Birgitta Edelbring har bott på Limagården­s äldreboend­e sedan 2018. ”Jag trivs jättebra här, personalen är fantastisk”, säger hon.
Bild: Annika Karlbom Birgitta Edelbring har bott på Limagården­s äldreboend­e sedan 2018. ”Jag trivs jättebra här, personalen är fantastisk”, säger hon.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden