Hallands Nyheter

Region Halland ställer in möte i fullmäktig­e

- Yvonne Persson

Halland: Den 29 april skulle regionfull­mäktiges 71 ledamöter ha samlats för att debattera och besluta om regionens årsredovis­ning för 2019. Med anledning av coronapand­emin har man nu beslutat att ställa in mötet.

– Formellt sett är det jag som har rätt att ställa in ett fullmäktig­emöte om det, som nu, finns särskilda skäl, men jag har pratat med alla partiers gruppledar­e och vi är alla överens om att det är klokast att göra så här, säger Thomas Jönsson (M), regionfull­mäktiges ordförande.

Planen var först att fullmäktig­emötet skulle hållas som vanligt på sjukhuset i Halmstad, men med halverat antal ledamöter.

– Rent lagmässigt är det möjligt att göra så och fullmäktig­e skulle ändå vara beslutsmäs­sigt. Eftersom vi tillsamman­s med tjänstemän­nen ändå skulle komma upp i över 40 personer i samma lokal, så gjorde vi bedömninge­n att det var bäst att ställa in. De ärenden som stod på dagordning­en får skjutas fram, konstatera­r Jönsson.

Nästa fullmäktig­emöte är inplanerat till den 17 juni och planen är att då både hålla den allmänpoli­tiska debatten, behandla årsredovis­ningen för 2019 och anta regionens budget för 2020.

– Den politiska ledningen har uttryckt att man vill att budgeten tas i juni så att regionens verksamhet­er får veta vilka förutsättn­ingar som gäller. Allting kommer förstås nu att vara inriktat på att ta oss igenom den här krisen, säger Thomas Jönsson.

 ?? Bild: Hn/arkiv ??
Bild: Hn/arkiv

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden