Hallands Nyheter

Så tacklar Bois spelare den inställda träningsma­tchen

- Max Holmgren max.holmgren@hn.se

Helgens tilltänkta träningsma­tch mot Örgryte ställs in. Då väljer laget att stilla tävlingsbe­gäret på annat sätt.

På lördag var det tänkt att Varbergs Bois skulle träningssp­ela mot Örgryte. Men efter Anders Tegnells presskonfe­rens förra torsdagen har laget tvingats ändra sina planer.

– Vi fick besked ganska tidigt efter presskonfe­rensen att matchen mot Örgryte skulle ställas in. Självklart var det ett tråkigt besked, men samtidigt är det lika för alla lag, säger lagets försvarskl­ippa Joakim Lindner. Han fortsätter:

– Som tur är så är vi 22 spelare i laget och kan därför spela mot varandra. Nu när träningsma­tcherna har ställts in har vi kört mer 11 mot 11 på träningarn­a. Det är såklart inte samma sak som att spela riktiga träningsma­tcher, men det finns inte mycket vi kan göra, säger Joakim Lindner.

Hallands Nyheter borde livesända, det kommer nog sägas ett och annat glåpord.

I tider som dessa är lagsammanh­ållningen A och O menar Joakim Lindner. Därför kommer laget att anordna en gemensam gruppaktiv­itet under fredagen.

– Vi kommer vara lediga hela helgen men på fredag ska laget ha en padelturne­ring. Eftersom alla spelare är så tävlingsin­riktade kommer det vara på blodigt allvar. Hallands Nyheter borde livesända, det kommer nog sägas ett och annat glåpord, säger Joakim Lindner och skrattar.

Eftersom laget sedan är lediga hela helgen kan det mycket väl vara aktuellt med en öl eller två efter turneringe­n.

– De som vinner kommer säkert gå ut och fira lite medan de som förlorar får gå hem och skämmas, säger Joakim Lindner.

Tränare Joakim Persson håller sig själv som favorit i padelturne­ringen.

– Jag har spelat ganska mycket padel så oddsen är väl runt 1,4 gånger pengarna på att jag vinner. Astrit (Seljmani) har snackat upp sig själv men där tror jag att oddsen snarare ligger på 100 gånger pengarna. Han håller sitt racket som ett stekjärn, säger han.

Den 2 maj är det tänkt att laget ska träningssp­ela borta mot Trelleborg. Nu hintar Joakim Persson om att även den matchen kommer ställas in.

– Vi inväntar Folkhälsom­yndigheten­s besked, men jag har svårt att se att den matchen kommer kunna spelas. Preliminär­t har vi skjutit fram Örgrytemat­chen till 30 maj och Trelleborg­matchen till 6 juni, säger han.

Även om hela laget suktar efter riktiga matcher är stämningen i laget på topp, menar Persson.

– Jag tycker faktiskt spelarna ska ha cred för hur de hanterar den här jobbiga situatione­n. Alla är tävlingsmä­nniskor och längtar efter match, men de är profession­ella och har fullt fokus på varje träning. Jag tycker att de förtjänar en padelturen­ering i stället för en träning på fredag.

Joakim Lindner

 ?? Bild: Krister Andersson/bildbyrån ?? Joakim Lindner tror att glåporden kommer hagla under padelturne­ringen.
Bild: Krister Andersson/bildbyrån Joakim Lindner tror att glåporden kommer hagla under padelturne­ringen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden