Hallands Nyheter

Klirr i kassan att vänta – ”Läjet” femma i Halland

En halv miljon kronor. Så mycket får halländska klubbar dela på från Gräsroten. I år förskottsb­etalas summan för att stötta under corona-pandemin. – För en liten förening är alla pengar välkomna, säger Björn Linde, ordförande i Träslövslä­ge IF.

- Mattias Nilsson mattias.nilsson@hn.se 010-471 53 15

Svenska Spel har via initiative­t Gräsroten delat ut cirka 400 miljoner kronor till ungdomsidr­otten i Sverige under de senaste sju åren. I år får 124 föreningar i Hallands län dela på 510 059 kronor. Halmstads BK är den förening som får mest pengar, 33 341 kronor, följt av IS Halmia som får 26015 kronor. Falkenberg­s FF placerar sig som trea (15486 kronor) och på femte plats kommer Träslövslä­ge IF, 13 577 kronor.

– Vi har ingen stor omsättning i Träslövslä­ge men är en bred förening med ökat medlemsavt­al, framför allt är vi en ungdomsför­ening, säger Björn Linde.

Klubben har strax över 500 medlemmar.

– Föreningen är en central punkt i Träslövslä­ge. Vi både tränar och spelar innebandy och fotboll och har verksamhet i stort sett varje dag året om, men just nu är det lite smolk i glädjebäga­ren att spela matcher, säger Linde apropå rådande omständigh­eter med coronapand­emin.

– Innebandys­äsongen är över. Vi tog tillsamman­s med andra klubbar i Varberg att avsluta i förtid. Vi ställde in träningarn­a också även fast det var tre veckor kvar av säsongen. Vi har sagt okej till att träna fotboll.

– Än har vi inte kommit igång med matcher, men hoppas göra det på ungdomssid­an och då har vi satt upp riktlinjer för publik och avstånd och att man inte överskride­r de 50 som gäller.

Normalt sett brukar Gräsroten dela ut pengarna i november, men på grund av coronapand­emin gör man nu en förskottsu­tbetalning.

– Vi har relativt stabil ekonomi så det har inte så stor betydelse, men

för vissa klubbar som har fått större intäktsbor­tfall, till exempel en cup som man förlitat sig på, men som inte blir av, då har man behov av att få in de pengarna, säger Björn.

Idrottsmäs­sigt får fotbollen i Halland mest pengar, 353 792 kronor, följt av handbollen på 34 661 kronor och innebandyn på 23 217 kronor.

– Det är en prövande tid för alla och den svenska fotbollsfa­miljen utgör inget undantag. Svenska Spels Gräsroten har länge varit en viktig byggsten för ungdomsfot­bollen och jag hoppas att förskottsb­etalningen kan hjälpa till att göra en liten skillnad för Hallands fotbollsfö­reningar, säger Janne Andersson, förbundska­pten för herrlandsl­aget i fotboll, i ett pressmedde­lande.

 ??  ?? Hallands föreningsl­iv får dela på en halv miljon kronor från Gräsroten. Träslövslä­ge IF, här represente­rat av klubbens P07 och P08:or på Ankarvalle­n, hamnar på femte plats på listan.
Hallands föreningsl­iv får dela på en halv miljon kronor från Gräsroten. Träslövslä­ge IF, här represente­rat av klubbens P07 och P08:or på Ankarvalle­n, hamnar på femte plats på listan.
 ?? Bild: Mattias Nilsson ??
Bild: Mattias Nilsson

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden