Hallands Nyheter

Mittsexan klar för två nya år – stormtrivs på västkusten

- Martin Örtegren martin.ortegren@hn.se 010-471 52 45

Han och sambon trivs i Varberg. Det var en av de främsta faktorerna till att Jacob Friberg förlänger med HK Varberg.

Två nya år har linjespela­ren kritat på för fjolårets nykomling i den högsta serien.

– Det känns bra. Jag och min sambo har rotat oss bra i Varberg, vi trivs här och har ett socialt bra liv. Jag trivs med många i laget, säger Friberg.

Det blev 42 mål på 27 matcher för mittsexan under den gångna säsongen.

– Det har funnits andra intressent­er. Till slut föll valet på Varberg. Jag skrev två år när jag kom hit. Förra året skrev jag ett år. Nu har vi haft detta val och snackat med klubbar. Det är en rätt så jobbig process speciellt när man har sambo som trivs med sitt.

Om laget hade åkt ur, hade du tänkt annorlunda då?

– Nae, för min del spelade hade det inte spelat någon roll om det var Allsvenska­n eller Handbollsl­igan.

Han är förväntans­full att fortsätta få spela mot de bästa lagen i Sverige. Men samtidigt infinner sig en osäkerhet kring den kommande säsongen.

– Först och främst hoppas vi att vi ska kunna spela och att säsongen blir av med tanke på coronaviru­set. Sen vill man göra en bättre säsong än förra året. Nu hann vi inte spela klart förra säsongen. Jag tror att vi hade vunnit sista matchen och

Jag och min sambo har rotat oss bra i Varberg, vi trivs här och har ett socialt bra liv.

Jacob Friberg

Hkv-spelare

klarat kval om resultaten hade gått vår väg.

Till kommande säsong kommer serien att innehålla 15 lag.

– Då gäller det att inte koma botten två. Tittar man på Hallby ifjol hade det inte behövt kvala och jag tycker inte att de har ett bättre lag än oss. Alla förutsättn­ingar finns att göra det bättre nästa säsong, avslutar Friberg.

 ?? Bild: Krister Andersson/bildbyrån ?? Friberg kom till HK Varberg inför säsongen 2017/18 och inleder därmed sitt fjärde år i klubben till hösten.
Bild: Krister Andersson/bildbyrån Friberg kom till HK Varberg inför säsongen 2017/18 och inleder därmed sitt fjärde år i klubben till hösten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden