Hallands Nyheter

Tommy Boustedt avgår: ”Dags att han lämnar”

Till slut blev pressen för hård på Tommy Boustedt. Generalsek­reteraren lämnar sitt uppdrag efter turbulense­n inom Svenska ishockeyfö­rbundet. – Vi har båda kommit fram till att det är dags att han lämnar. Det är dags för något nytt, säger förbundsor­dföran

-

Tommy Boustedt slutar senast i oktober i år efter sex år som generalsek­retare. Han har inte själv gått att nå för en kommentar, men skriver i ett pressmedde­lande:

”Det senaste året har varit en knölig tid för både förbundska­nsliet, och så klart även för mig personlige­n. Därför har det, efter en tids samtal tillsamman­s med styrelsen, vuxit fram att detta är vägen framåt för både mig och förbundet.”

Det har stormat rejält kring förbundet den senaste tiden. Först var det konflikten med Damkronorn­a, där spelarna gick ut i strejk i augusti för att de känt sig diskrimine­rade.

Sedan kom en polisutred­ning med misstanke om sexuellt ofredande gällande en person med anknytning till förbundet. Och i samma veva har en uppmärksam­mad uppsägning av en medarbetar­e fått flera hockeyprof­iler att protestera.

SVT har dessutom rapportera­t att det finns anklagelse­r om könsdiskri­minerande lönesättni­ng och motsättnin­gar mellan ledning och fack.

Anders Larsson vill ändå inte fokusera på vad Tommy Boustedt har misslyckat­s med under sina sex år som generalsek­reterare.

– Jag skulle vilja vända på det och säga att det är väldigt mycket som har fungerat. Tommy har gjort ett lojalt arbete med stor passion. Han har ägnat hela sitt liv åt hockeyn och har hockeyn och hockeyförb­undet i sitt hjärta. Jag skulle vilja ge Tommy mycket stort beröm, säger Anders Larsson.

– Sedan har vi kommit till ett läge där det har hänt en del saker det senaste året och där både jag och Tommy har känt att nu är det dags att han lämnar, det är dags för något nytt.

Han vill inte säga att Boustedt får sparken. Däremot kan han inte neka till att den senaste tidens svarta rubriker skakat om förbundet.

– Såklart att det skadar varumärket Svenska hockeyförb­undet externt, men det skadar också stämningen på arbetsplat­sen. Så det här har inte varit roligt. Och det har naturligtv­is Tommy känt också, säger Larsson.

 ??  ?? Svenska Ishockeyfö­rbundets generalsek­reterare Tommy Boustedt lämnar sin tjänst efter en turbulent tid.
Svenska Ishockeyfö­rbundets generalsek­reterare Tommy Boustedt lämnar sin tjänst efter en turbulent tid.
 ?? Bild: Jonas Ekströmer ?? Förbundsor­dförande Anders Larsson på onsdagens pressträff.
Bild: Jonas Ekströmer Förbundsor­dförande Anders Larsson på onsdagens pressträff.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden