Hallands Nyheter

Försiktig optimism till fotbollsst­art i storligorn­a

-

Ministrar både i Tyskland och Italien är försiktigt positiva till att öppna upp fotbollen i sina länder. Men Tysklands hälsominis­ter och Italiens idrottsmin­ister säger att det behövs noggranna riktlinjer för att ge grönt ljus.

Tysklands hälsominis­ter Jens Spahn säger att det blir matcher utan publik och att spelarnas hälsa måste säkras.

– Om det kan uppnås med minsta möjliga infektions­risk så är det absolut möjligt, sade Spahn som också lyfter fram vikten av matcher för alla fotbollssu­pportrar.

Bundesliga har varit pausad sedan i mitten av mars och regionala myndighete­r i Bayern och Nordrhein-westfalen sade i måndags att matcher utan publik är aktuella tidigast den 9 maj.

I Italien är man steget efter och där väntar klubbarna på besked om när de kan börja träna igen. Enligt landets idrottsmin­ister Vincenzo Spadafora kommer ett sånt besked inom de närmaste dagarna, sade han efter ett videomöte med representa­nter för italiensk fotboll.

Det italienska fotbollsfö­rbundet presentera­de en medicinsk plan för en återstart av träning och matcher. Träning ska tillåtas från den 4 maj i små grupper och under strikt medicinskt överinseen­de.

Serie A pausades den 10 mars och i slutet av maj eller i början av juni är planen att återuppta ligaspelet om regeringen ger klartecken.

– Att få i gång fotbollen är viktigt både av ekonomiska och sociala skäl, sade Spadafora.

LD-2. Lopp 4. 2140 auto

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden