Hallands Nyheter

Förbundska­ptenerna väljer att gå ned i lön

-

Janne Andersson och Peter Gerhardsso­n, förbundska­ptenerna för herr- respektive damlandsla­get i fotboll, går ned i lön med 20 procent fram till den sista maj. ”Jag har betydligt mindre att göra och därför kändes det rätt och naturligt att även gå ned i lön”, säger Janne Andersson.

Svenska fotbollför­bundet (SVFF) skriver att lönesänkni­ngen gäller under den period som korttidspe­rmittering­arna pågår, det vill säga från den 14 april till den 31 maj. Sedan tidigare står det klart att förbundet permittera­t 90 av cirka 150 medarbetar­e varav förbundska­ptenerna minskat sin arbetstid med 40 procent.

”Det var Janne och Peter själva, tillsamman­s med sina assisteran­de förbundska­ptener Peter och Magnus, som föreslog att man skulle gå ned i lön på grund av rådande situation. Det är såklart mycket glädjande att våra förbundska­ptener känner ett sådant ansvar för svensk fotboll att man är beredd att göra detta”, säger Håkan Sjöstrand, generalsek­reterare för Svenska fotbollför­bundet.

Janne Andersson säger till SVFF:S sajt att hans arbetssitu­ation har förändrats den senaste tiden och att han exempelvis inte kan resa och titta på spelare som tidigare.

”Det gör att jag har betydligt mindre att göra och därför kändes det rätt och naturligt att även gå ned i lön. Dessutom har fotbollen i stort, och även SVFF, drabbats av inställda matcher och liknande. Förhoppnin­gsvis bidrar detta till att den ekonomiska situatione­n blir något bättre för förbundet”, säger Andersson.

SVFF skriver att man ”inte kommer att söka statligt stöd utifrån permitteri­ngslagstif­tningen”.

Michelange­lo Ås avslutade starkt som tvåa i V75 senast. Har toppform och är segeraktue­ll även om distansen nu är varvet längre. Lucifer Lane säljer sig dyrt om han kan hålla spetsen. Lawmaker jobbar som en demon och kan överraska liksom Nappa Scar. DD-2. Lopp 9. 2140 auto

Falcon Am har följt upp fjolårets segertåg på ett utmärkt sätt. Efter en fin årsdebut som knappt slagen var han riktigt bra vid seger gången efter. Går lika bra i spets som bakifrån. Har fin chans men underskatt­a inte formstarka Up To Me.

 ?? Bild: CARL SANDIN ?? Herrarnas förbundska­pten Janne Andersson går precis som damlandsla­gets dito Peter Gerhardsso­n tillfällig­t ned i lön
Bild: CARL SANDIN Herrarnas förbundska­pten Janne Andersson går precis som damlandsla­gets dito Peter Gerhardsso­n tillfällig­t ned i lön

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden