Hallands Nyheter

Surdegssök­ningar på Youtube ökar 260 procent

- Ann Edliden/tt

Youtube har undersökt vilka sökord som är populära i karantänti­der och kommit fram till att klipp med rubriker som har ordet ”surdeg” i titeln har fått ökad tittning med 260 procent.

Uppenbarli­gen är många sugna på att baka under coronapand­emin, men även yoga och meditation samt alla former av fysisk träning har fler sökningar än vanligt, skriver Youtube i ett pressmedde­lande.

Videoklipp med orden ”things to do” i rubriken har ökat sina strömninga­r med över 600 procent, yogaströmn­ingarna har tripplats och klipp med rörelse och träning mer än fördubblat­s.

Därför har nu Youtube Sverige satt samman spellistor med klipp som anknyter till hashtaggar­na #Medmig eller #Withme, där Youtubepro­filer uppmanar följarna att göra saker tillsamman­s med dem, men på distans.

Bland annat lär artisten Anis Don Demina ut hur man skriver en låt på mindre än en timme och komikern Magnus Betnér visar i en video hur han gör när han jobbar hemifrån.

”I dessa exceptione­lla tider då vi alla måste ta vårt ansvar att hålla fysisk distans till varandra ser vi hur allt fler människor runt om i världen söker sig till den digitala gemenskape­n. Det har varit otroligt att se all den kreativite­t som så många svenska Youtubers bidrar med, i sin strävan att göra det lite mindre ensamt att vistas inom hemmets fyra väggar,” säger Eric Skuncke på Youtube Sverige.

 ?? Bild: Henrik Montgomery ?? Många vill baka med surdeg.
Bild: Henrik Montgomery Många vill baka med surdeg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden