Hallands Nyheter

Peder Skrivares skola är en trygg miljö

-

Svar

på ”Vilka utför eller filmar dessa vidriga illdåd?” (19/5).

Varberg. Personalen på PS arbetar systematis­kt med trygghet och trivsel och eleverna har en hög känsla av trivsel och en hög känsla av trygghet, det visar både våra interna undersökni­ngar och den skolenkäte­n som skolinspek­tionen genomför. Detta är något vi är stolta över och som vår personal jobbar hårt med varje dag för att bevara.

I många fall, så också denna gång, sprids informatio­n om denna typ av aktivitete­r via sociala medier där vi som personal inte har full insyn, utan det krävs att en elev eller vårdnadsha­vare informerar oss om vad som är på gång.

Vi har en god samverkan med såväl vårdnadsha­vare som med andra myndighete­r och vi har exempel där vi fått informatio­n och således kunnat agera förebyggan­de, tyvärr kunde vi inte det i detta fall och det är beklagligt, men där måste vi få hjälp av de som har informatio­nen.

Efter händelsen hade vi ett gott samarbete med Polisen där vi bland annat samlade alla elever för en gemensam informatio­n om vad som hänt, och vilka konsekvens­er det kan få.

Jag skulle också vilja förtydliga att bråket inte ägde rum inne på Ps-skolan utan på en angränsand­e parkering. Personal som gick förbi ingrep föredömlig­t, som vuxna personer, så fort de såg vad som pågick.

Tobias Ramstedt gymnasiech­ef

Varbergs Kommun

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden