Hallands Nyheter

Franchiset­agare nyöppnar Harrys mitt i krisen

- Marie Hebelius Svahn marie.hebelius.svahn@hn.se

Varberg: Ut med mörkt och murrigt, in med luft och ljus. Inom kort öppnar två nöjesställ­en på samma gata. Vi gjorde ett nedslag på klassiska restaurang­en Harrys som nu genomgår ett ansiktslyf­t i skuggan av coronakris­en.

Det råder ett slags kontroller­at byggkaos både inomhus och på den enorma uteserveri­ngen. Första helgen i juni räknar de nya franchiset­agarna Krister Johansson och Veronica Kling med att ta emot sommarens gäster. Då har lokalen förvandlat­s efter kedjans nya koncept – ett svenskt brasseri – som redan finns på ett par ställen i landet.

– Vi satsar mer på belysning och ljusare tapeter och golv, säger Veronica Kling medan hon och särbon Krister visar runt.

Och menyn?

– Vi kommer att ha en á la carte och en pubmeny, bra råvaror och mat som folk känner igen. Ingen fine dining, fortsätter Veronica Kling, som egentligen är lärare men som jobbat extra på Harrys i Uddevalla sedan 90-talet.

– Och take away såklart, fyller Krister Johansson i.

Paret bekostar allt arbete och material själva. Fastighets­ägaren Henrik Martinsson betalar för ett nytt fläktsyste­m i köket.

De flesta restaurang­er går på knäna under pandemin.

Hur vågar ni öppna nu?

– Vi gör det i samråd med miljöoch hälsa, berättar paret. Kommunen har varit här och tittat. Vi kommer att möblera glest och det blir varken barhäng eller nattklubb.

Vi följer också all ny informatio­n och går på Krögarföre­ningens träffar.

Hur uthålliga är ni?

– Vi har en kriskassa, men den är inte hur stor som helst, svarar Krister Johansson.

Harrys Pubar är i rekonstruk­tion. Om den inte lyckas och bolaget går i konkurs påverkar det inte franchiset­agare som paret Johansson-kling. Men då får de använda sig av andra inköpskana­ler och det lär bli dyrare. I dag har de rätt till Harrys logotyp, marknadsfö­ring och avtal vad gäller mat och dryck.

– Det är en fördel, säger Krister Johansson. Då får man ner priset.

Ett halvt stenkast från Harrys håller krögaren Aziz Acar på att planera för en ölhall i Cibons gamla lokaler tillsamman­s med sin fru

Pernilla Acar Boström. Renovering av den stora restaurang­lokalen pågår.

– Vi siktar på att öppna 12 juni, säger han. Vi har också en stor uteserveri­ng och det känns som om läget går åt rätt håll nu. Vi vill inte missa sommaren.

 ?? Bild: Dick Gillberg ?? Se fler bilder på
Krister Johansson och Veronica Kling har tagit över Harrys i Varberg. ”Det blir ett ljusare Harrys med fler lampor, luftigt och ljust”, berättar paret som planerar att öppna första helgen i juni.
Bild: Dick Gillberg Se fler bilder på Krister Johansson och Veronica Kling har tagit över Harrys i Varberg. ”Det blir ett ljusare Harrys med fler lampor, luftigt och ljust”, berättar paret som planerar att öppna första helgen i juni.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden