Hallands Nyheter

Svartsjuk man slog sitt ex med knytnäve

- Pär Lindqvist

Varberg: Plötsligt stod kvinnans ex i hennes sovrum mitt i natten. ”Du vet väl att jag kan slå ihjäl dig”, sade mannen och slog henne med knuten näve i ansiktet.

Kvinnan och den 22-årige mannen hade tidigare varit ett par. En sen kväll i april förra året ringde mannen till kvinnan utan att få svar. Han fick då skjuts till kvinnans bostad i Varbergs kommun av några vänner.

Han kunde koden till huset och tog sig in till kvinnans rum. Hon vaknade av att han plötsligt stod framför henne. Mannen var upprörd och frågade varför hon inte svarade i telefon. Sedan fortsatte han att fråga om en ny kille som kvinnan träffat samtidigt som han blev allt mer arg och hotfull.

Kvinnan upplevde att det var fyra slag som träffade henne.

Han utbröt: ”Du vet väl att jag kan slå ihjäl dig” och därefter slog han till kvinnan med en knuten näve i ansiktet. Kvinnan upplevde att det var fyra slag som träffade henne. Hon drabbades av panik och skrek på hjälp för att väcka resten av familjen i huset.

Mannen ska då ha tagit ett strypgrepp om hennes hals. Kort därefter kom vännerna, som väntat utanför, inrusande samt kvinnans mamma och broder. Kvinnan gick på toaletten och spottade blod efter misshandel­n.

Mannen säger i förhör att han gav kvinnan två örfilar och att han inte hotat henne.

Varbergs tingsrätt går på kvinnans berättelse om kvällen. De menar att kvinnan på ett trovärdigt, tillförlit­ligt och relativt detaljerat sätt berättat vad som hänt.

22-åringen har uppgett att han anser sig ha problem med sitt kontrollbe­hov i nära relationer.

Han ska därför genom ett frivårdand­e program för våld i nära relation. Han döms också till skyddstill­syn med samhällstj­änst i 40 timmar.

 ?? Bild: Fredrik Sandberg/tt ?? Mannen slog kvinnan med ett antal knytnävssl­ag i ansiktet.
Bild: Fredrik Sandberg/tt Mannen slog kvinnan med ett antal knytnävssl­ag i ansiktet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden