Hallands Nyheter

Par hann ut innan villa blev övertänd

- Staffan Gustafsson

Olofsbo: En brand uppstod i en villa i Olofsbo på söndagsmor­gonen. Ett par befann sig i huset nr branden startade, men de lyckades ta sig ut och larma SOS. När räddningst­jänsten kom till platsen var villan övertänd.

Larmet om en villabrand på Bengtsa Johans väg i Olofsbo kom till SOS vid 8.20-tiden på söndagsmor­gonen. När räddningst­jänst och polis anlände till adressen var villan helt övertänd.

– Vi försöker rädda huset och förhindra att branden sprider sig till intilligga­nde hus, sade Peter Stened, inre befäl på räddningst­jänsten i en första kommentar.

Två personer befann sig inne i huset när branden startade. De lyckades ta sig ut och ringa till SOS Alarm innan branden hunnit sprida sig.

– Det var ett vuxet par som befann sig inne i huset när branden startade. Det låg även några personer och sov i en husbil som stod parkerad utanför huset, säger Mikael Svensson, yttre befäl på räddningst­jänsten.

Räddningss­tyrkorna på plats har fått kontroll över branden och hindrat den från att sprida sig till fritidshus­en inne på tomten. Det finns inga uppgifter om personskad­or i samband med branden.

Mikael Svensson beskriver huset som helt förstört.

– Enligt vår definition är branden släckt och det som återstår att göra på plats är eftersläck­ningsarbet­e, säger han.

Enligt polisen är det i nuläget oklart vad som har orsakat branden. Det finns ingen misstanke om brott.

 ?? Bild: Staffan Gustafsson ?? Räddningst­jänsten beskriver villan som helt förstörd.
Bild: Staffan Gustafsson Räddningst­jänsten beskriver villan som helt förstörd.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden