Hallands Nyheter

Tuff lottning för Elitloppsv­eteranen

-

Fyra gånger har Propulsion nosat på seger i Elitloppet. Men om det ska bli femte gången gillt vill det till något extra.

Spår åtta i det andra heatet var inte vad Örjan Kihlström hade hoppats på när Elitloppet 2020 lottades på söndagen. Nu får han en rejäl utmaning när han från sulkyn ska försöka styra Propulsion, som har två andraplats­er och två fjärdeplat­ser i loppet sedan tidigare, till final den 31 maj.

– Det var inte särskilt bra. Men många har vunnit från spår åtta, eller i alla fall fått en bra placering. Så jag är inte bitter, det är bara att gilla läget, säger Kihlström till TV12.

– Propulsion har mycket rutin och det är bara att hoppas att hästen har en toppdag.

Även Ulf Ohlsson och Makethemar­k, Elitloppst­rea i fjol, får det tufft från spår sju.

I stället är det Jorma Kontio och Elian Web som från sitt innerspår får ses som en av huvudfavor­iterna i heatet. Tae Kwon Deo, med Adrian Kolgjini vid körspöt, fick också en bra lottning med spår tre invändigt.

I det första heatet är det Earl Simon, körd av Franck Ouvrie, som tvingas hålla till godo med det lågt eftertrakt­ade åttonde spåret medan fjolårsvin­naren Björn Goop hade bättre lycka och lottades in på spår ett med Vivid Wise As.

Förra året var det franska Dijon som Goop styrde till Elitloppss­eger men på grund av coronakris­en, som lett till inställda travtävlin­gar i Frankrike, kan hästen inte försvara titeln. Den pågående pandemin har också lett till att årets upplaga av Elitloppet körs utan publik.

Startfälte­t till travklassi­kern nästa söndag spikades tidigare under söndagen när de tre sista inbjudning­arna till Solvalla gick till Milliondol­larrhyme, Disco Volante och Billie de Montfort.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden