Hallands Nyheter

Skrea campings nya ägare storsatsar trots pandemin

- Pär Lindqvist par.lindqvist@hn.se

Falkenberg: Ett smakprov på sommaren, tycker de nya ägarna till Skrea camping om helgen som varit. Trots pandemin räknar de med många gäster i sommar och har satsat stort.

Falkenberg: Kristi himmelsfär­dshelgen blev ett första smakprov på sommarens troliga tillströmn­ing av turister till Falkenberg. Skrea camping tog emot över 300 gäster. Men hur tacklar de direktiven i coronapand­emin?

– Helgen har varit bra, nästan en liten vibb av sommaren. Det har varit mycket barn och folk i rörelse, säger Jan Westlund.

Han driver sedan i oktober Skrea camping tillsamman­s med Ulrika Westlund och Marika och Mikael Sundström. De berättar att helgen lockade en bit över 300 ekipage plus gäster till många av deras 49 stugor.

Gästerna har främst kommit från närområdet, som Göteborg, Jönköping och Borås. Men även från de närmsta krokarna.

– Det var några som kom från Tvååker. Jag tror många tycker det är skönt att byta miljö i dessa tider, säger Ulrika Westlund.

Hur har ni hanterat tillströmn­ingen med tanke på coronaviru­set?

– Vi försöker sprida ut vagnarna mer och ha lite mer luft mellan dem än vanligt. Sedan har vi städare som städar flera gånger om dagen i servicehus­en, säger Marika Sundström. Vad har ni fått för respons av besökarna?

– Folk ringer oftast i förväg och vill veta hur vi tänker. Sedan har jag frågat dem som lämnat efter helgen och de har varit väldigt positiva. Det är ingen som har något negativt att säga, säger Marika Sundström.

Till sommaren förväntas än mer turister anlända. Skrea camping har 500 platser plus stugor. De nya ägarna har storsatsat med uppfräschn­ing av reception, stugor och byggt en ny scen för uppträdand­en. Glasshuset ska öppna upp en glasseria och en barnklubb med nya maskoten Campis ska underhålla de yngsta besökarna.

Dessutom pågår byggnation av två pooler i området.

– Det handlar om en mångmiljon­satsning. Vi vill förlänga säsongen och inte bara ha högsäsong i juli. Vi vill att den ska vara från maj till september, säger Jan Westlund.

Frågan är hur de ska agera med tanke på att Folkhälsom­yndigheten­s restriktio­ner lär finnas kvar över sommaren.

– Vi har inte planerat något extra i nuläget. Men man får vara mer flexibel. Skulle vi känna att det blir för stort tryck på servicebyg­gnaderna kanske vi får ställa upp 20 bajamajor som folk kan använda, säger Jan Westlund.

– Men det är inte så svårt egentligen, det är sunt förnuft som gäller. Vi har alltid varit i servicebra­nschen och det gäller att vara kreativ och hitta på lösningar, fyller Ulrika Westlund i.

Hur tänker då campinggäs­terna själva? Vid den gemensamma diskmaskin­en på Skrea camping står Nina Börgel och Andreas Resare från Lindesberg. De har firat helgen i Falkenberg och även passat på att gifta sig på Skrea strand.

Paret kommer för första gången att ha sin husvagn uppställd på campingen hela säsongen.

– Vi undviker att gå på toa och duscha i de gemensamma utrymmena. Vi försöker vara mer i husvagnen och träffar inte så många andra, säger Nina Börgel.

De tänker ha samma taktik i sommar.

– Så länge man tänker på det är det nog ingen fara. Man behöver ju inte springa i affärer lika mycket, vi undviker exempelvis Gekås. Sedan kanske campingen kan sätta upp uteduschar som man kan duscha i, funderar Andreas Resare.

En bit bort håller Tommy och Lotta Johansson på att greja vid sin uppställda husvagn med tillhörand­e yttertält.

– Jag tycker att de flesta sköter det bra, sedan finns det alltid undantag. Det är ju ganska enkelt egentligen: håll avstånd och tvätta händerna ofta. Sedan tror jag att fler kommer använda sina egna toaletter, säger Lotta Johansson.

Är ni oroliga inför sommaren?

– Nej, det kan jag inte påstå. Jag har ett yrke där jag träffar mycket folk hela tiden. Jag kan lika gärna bli smittad på Ica som här. Man får göra det bästa av situatione­n, det sunda förnuftet måste gälla, säger Tommy Johansson.

 ??  ??
 ?? Bild: Dick Gillberg ?? Ägarna till skrea Camping, jan Westlund, marika sundström och Ulrika Westlund, har storsatsat inför sommaren trots coronapand­emin.
Bild: Dick Gillberg Ägarna till skrea Camping, jan Westlund, marika sundström och Ulrika Westlund, har storsatsat inför sommaren trots coronapand­emin.
 ?? Bild: Dick Gillberg ?? Receptions­delen har blivit vit och gul, precis som FFF:S färger. En scen har byggts och stugorna blivit uppfräscha­de.
Bild: Dick Gillberg Receptions­delen har blivit vit och gul, precis som FFF:S färger. En scen har byggts och stugorna blivit uppfräscha­de.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden