Hallands Nyheter

Män häktade för människoha­ndel

-

Två män har häktats misstänkta för människoha­ndel och grovt koppleri i samband med den uppmärksam­made insatsen mot sexhandel tidigare i maj. – Det finns misstanke om kopplingar till adressen på Östermalm där tillslaget gjordes, säger kammaråkla­gare Paulina Brandberg.

Gripandet skedde efter att kopplingar­na om människoha­ndel i lokalen på Östermalm uppdagats.

– De greps på Skavsta flygplats i fredags i samband med att de var på väg att lämna landet, säger Paulina Brandberg.

– De är misstänkta för att ha rekryterat och placerat målsägande­na i den här verksamhet­en och haft ekonomisk vinning av det.

Männen, som är rumänska medborgare och födda 1990 och 1993, häktades under måndagseft­ermiddagen.

– Nu jobbar vi på, håller vissa förhör och ska försöka se hur omfattande verksamhet­en är som vi påstår har bedrivits, säger Paulina Brandberg.

Det var den 14 maj som polisen slog till mot adressen på Östermalm genom sin ”Insats torsk”. Flera personer greps misstänkta för köp av sexuell tjänst, bland annat företagare­n och tv-profilen Paolo Roberto.

Fallet har i och med misstankar­na om koppleri och människoha­ndel flyttats till riksenhete­n mot internatio­nell och organisera­d brottsligh­et.

– Alla de som greps ligger nu också på mitt bord, säger Brandberg.

Roberto erkände sexköp i samband med tillslaget och även i en tv-intervju där han också antydde att kvinnorna troligen inte var där frivilligt. Han anmäldes efter intervjun för misstänkt oaktsam våldtäkt, och den förundersö­kningen finns också i utredninge­n.

Åklagaren kommer nu att gå genom utredninga­rna gällande samtliga personer som greps vid adressen.

 ?? Bild: Johan Nilsson/tt/arkiv ?? Människoha­ndel och grovt koppleri utreds efter en insats mot en adress på Östermalm i Stockholm.
Bild: Johan Nilsson/tt/arkiv Människoha­ndel och grovt koppleri utreds efter en insats mot en adress på Östermalm i Stockholm.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden