Hallands Nyheter

Noring snart redo att ta upp kampen med Brattberg

- Martin Örtegren martin.ortegren@hn.se

Han har proffsspel i Holland, Skottland och Danmark bakom sig.

Nu ska Viktor Noring ersätta skadade Tim Erlandsson i Falkenberg­s FF.

På måndagen gjorde Viktor Noring sin första träning med Falkenberg­s FF.

– Det är som att börja cykla igen. Man har varit lite ledig ett tag och väntat på möjlighete­n att köra igång, säger Noring om välkomnand­et till sin nya klubb.

Noring slog igenom i Trelleborg­s FF där han spelade mellan 2007 och 2013. Han har sedan haft en brokig karriär med många klubbar men med få spelade matcher. 33 matcher på sju år i Skottland, Sverige, Norge, Nederlände­rna, Danmark, Skottland och Sverige vittnar om skralt med speltid.

Senaste klubbadres­s var Kalmar FF.

– Efter Kalmar tog man lite semester. Jag har kört gym och löpning och så har vi ett fält med en sjumannapl­an och två mål där jag tränat på rörelsemön­ster för att väcka kroppen.

Som klubblös, var du orolig över att du skulle förbli det hela denna säsong?

– Jag hade något på gång innan viruset bröt ut och därefter blev det passivt från klubbar. Man lever i en ovisshet. Men för två veckor sedan fick jag reda på att Tim hade skadat sig. Och sedan har det gått rätt snabbt. Jag träffade Hasse och fick

Jag hade andra alternativ också, men jag kände att helheten med min familjesit­uation vägde tyngst.

Viktor Noring, ny målvakt i FFF

en feeling av honom och han fick en feeling av mig och sedan har vi förhandlat.

Noring har också spelat landskampe­r från U17 till stora landslaget där han 2011 spelade en match. Kontraktet sträcker sig till årsskiftet.

– Jag hade andra alternativ också, men jag kände att helheten med min familjesit­uation vägde tyngst. Vi bor i Barsebäck och jag kommer pendla så jag kan ha det som bas, vilket är skönt efter åren utomlands säger Noring och fortsätter:

– Falkenberg har varit uppe i Allsvenska­n flera år och förhoppnin­gsvis får jag visa upp mig.

Hur ser du på att konkurrera om en startplats när du inte varit med på hela försäsonge­n?

– Det är klart att fysiskt och fotbollsmä­ssigt är jag lite efter, men jag stressar inte upp mig. Det kommer vara en väldigt speciell säsong tätt med matcher och intensivt. För de andra spelarna har den långa försäsonge­n kanske varit jobbigt psykiskt, jag kan komma in lite fräschare.

– I min natur vill jag alltid spela. Har jag inte ambitionen att vara en förstemålv­akt skulle jag inte vara här. Sedan förstår jag att Johan (Brattberg) är härifrån, varit i klubben länge och har lite försprång. Men man vet aldrig vad som händer, säger Noring i positiv ton.

 ?? Bild: Håkan Johansson ?? Viktor Noring har skrivit på ett avtal som sträcker sig säsongen ut.
Bild: Håkan Johansson Viktor Noring har skrivit på ett avtal som sträcker sig säsongen ut.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden