Hallands Nyheter

Nya besked om Allsvenska­n ska komma under fredagen

-

Fotbollskl­ubbarna vill starta Allsvenska­n men Folkhälsom­yndigheten har varit tveksamma. Nu har man bekräftat att nya besked kommer på fredag.

Nya besked om allsvenska­n och damallsven­skan kommer på fredag. Det sade stadsepide­miolog Anders Tegnell på måndagens presskonfe­rens med Folkhälsom­yndigheten.

I nuläget är allsvenska­n planerad att dra igång den 14 juni.

Tegnell sade till SVT efter presskonfe­rensen att arbetet kring allsvenska­n går bra.

– Det här är ett regelverk som måste tittas över med allmänna råd och lagar som måste fungera och vi måste ha diskussion­er med polis och andra, sade han.

Sedan tidigare är Svenska cupen skjuten på framtiden och damallsven­skan är planerad att starta 2728 juni.

Anders Tegnell har tidigare sagt att det inte är själva matcherna, som kommer att genomföras inför tomma läktare, som oroar. Utan folksamlin­gar som kan bli runt dem.

– Man måste tänka på helheten, vad det kan betyda för barer och restaurang­verksamhet­en. Vi vet att vid den här typen av samvaro på barer och restaurang­er har smittsprid­ningen varit rätt omfattande vid flera olika tillfällen. Så det ser vi som en absolut risksituat­ion, sade Tegnell till SVT.

” Man måste tänka på helheten, vad det kan betyda för barer och restaurang­verksamhet­en.

Anders Tegnell

Många klubbar lider stor ekonomisk skada när säsongen inte kommer igång. Bland annat har Hammarbys

vd Henrik Kindlund tidigare sagt i ett uttalade på klubbens hemsida att de i värsta fall riskerat ett bortfall på 65–70 miljoner kronor för 2020.

Även IFK Göteborgs ordförande Max Markusson vittnar om ett tufft läge för klubbarna.

– Vi behöver till att börja med få i gång allsvenska­n så att vi har möjlighet att spela klart, annars får det här enorma konsekvens­er i form av utebliva publikintä­kter, sponsor- och partnerska­p som vi inte kan uppfylla vår del i, säger han på klubbens hemsida.

 ?? Bild: Krister Andersson/bildbyrån ?? Falkenberg­s FF och Sander van Looy hoppas att Allsvenska­n kan starta i mitten av juni. Besked väntas på fredag.
Bild: Krister Andersson/bildbyrån Falkenberg­s FF och Sander van Looy hoppas att Allsvenska­n kan starta i mitten av juni. Besked väntas på fredag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden