Hallands Nyheter

Johaug aktuell för Bislett Games – i friidrott

- TT–NTB

Guld på 10 000 meter i norska mästerskap­en i fjol.

Nu är längdstjär­nan Therese Johaug aktuell för start i Bislett Games – i friidrott.

Förra sommaren fick hon stor uppmärksam­het för sitt guld i norska mästerskap­en på 10 000 meter. Nu står det klart att världens främsta skidåkare på damsidan, Therese Johaug, tar plats i Bislett Games i sommar.

31-åringen blir en av deltagarna när årets coronaanpa­ssade upplaga, som i år går under namnet ”Impossible Games”, arrangeras i Oslo den 11 juni.

Den tv-sända galan har i år fått rätta sig efter rådande smittskydd­sregler och kommer att genomföras utan publik och med stor försiktigh­et.

Trots det kommer stora delar av den norska eliten att finnas på plats – men än så länge är det oklart i vilken roll eller i vilken gren som Therese Johaug kommer infinna sig, skriver NTB.

Enligt den norska nyhetsbyrå­n är detta något som kommer att avslöjas vid en presskonfe­rens under tisdagen.

Ursprungsp­lanen var att Johaug skulle ha ställt upp på 10 000 meter i friidrotts-em i Paris i sommar, men på grund av coronapand­emin ställdes mästerskap­et in.

Norska stjärnan Karsten Warholm kommer även han att ställa upp i tävlingen, enligt NTB. Han har tidigare meddelat att han kommer att sikta på att slå världsreko­rdet på 300 meter häck under tävlingen.

Flera svenska friidrotta­re uppges vara klara för tävlingen, enligt Diamond

League. I diskus ska regerande världsmäst­aren Daniel Ståhl och Simon Pettersson tävla. Även världsreko­rdhållaren i stavhopp Armand Duplantis ska tävla den 11 juni enligt Diamond League. Han kommer att göra upp mot bland andra fransmanne­n Renaud Lavillenie, som kommer att göra sina hopp parallellt med tävlingen hemma i Frankrike.

I nuläget råder dock inreseförb­ud för utländska medborgare till Norge och det återstår att se om detta sätter stopp för svenskarna­s medverkan.

 ?? Bild: Vidar Ruud ?? Therese Johaug vann guld i norska mästerskap­en på 10 000 meter sommaren 2019.
Bild: Vidar Ruud Therese Johaug vann guld i norska mästerskap­en på 10 000 meter sommaren 2019.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden