Hallands Nyheter

Klart: Super League avslutas

-

Den engelska toppligan för damer, Super League, avslutas i förtid. Det meddelar det engelska fotbollsfö­rbundet (FA). Men det är fortfarand­e oklart om och i så fall vilket lag som utses till mästare.

FA har efter samtal med klubbarna tagit beslutet att avsluta säsongen med omedelbar verkan enligt ett uttalande ”utifrån vad som är bäst för damfotboll­en”.

Beskedet kommer samtidigt som herrarnas Premier

League fortsätter att planera för en omstart i juni.

Enligt nyhetsbyrå­n AFP blev kostnadern­a för att tillhandah­ålla de omfattande testerna för coronaviru­set ett för stort hinder i damernas högstaliga.

Manchester City ledde Super League när säsongen stoppades, men om man väljer att tillämpa snittpoäng per match – vilket flera herrligor i Europa gjort – kommer Chelsea att utses till mästare. Det skulle i sådana fall innebära att landslagsf­örsvararna Magdalena Eriksson och Jonna

Andersson tar hem titeln.

Liverpool riskerar med den metoden att åka ur, men det har tidigare även diskuterat­s kring möjlighete­n att utöka ligan till 13 lag nästa säsong, vilket skulle rädda laget. Aston Villa avslutade säsongen i topp i andradivis­ionen och skulle i sådana fall flyttas upp.

FA skriver sitt uttalande att styrelsen ska ta beslut om det mest lämpliga utfallet för säsongen.

i

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden