Hallands Nyheter

På jakt efter grönskan i USA

- Kristina Erkenborn/tt

Trädgårdso­dling är så nära religion man kan komma i Storbritan­nien, men hur står det till med de gröna fingrarna i USA?

Montagu Denis Wyatt Don, eller Monty Don rätt och slätt, är en brittisk trädgårdse­xpert och programled­are för den populära Bbc-serien ”Gardener’s world”. För de svenska tittarna är han bekant från serierna ”Trädgårdsd­römmar”, där han hjälpte trädgårdse­ntusiaster att bygga gröna rum med små medel.

I den nya serien ”Monty Dons amerikansk­a trädgårdar” har han dock tagit sig över Atlanten för att undersöka om det finns någon trädgård som kan sägas vara typisk amerikansk.

Hans resa inleds på den amerikansk­a prärien, den ursprungli­ga vildmarken med en vilt blommande flora, och går därefter vidare till metropolen New York där Don kollar in grönsaksla­nden som odlas på skyskrapor­nas tak.

Jag vill visa vad man kan fixa med hemma när tiderna är som de är och man kanske inte kan resa lika mycket som vanligt under sommaren. Ernst Kirchsteig­er till TV4 inför premiären av ”Sommar med Ernst”.

 ?? Foto: Blink Films/all3media ?? Monty Don reser runt i USA för att ta reda på hur en typisk amerikansk trädgård ser ut.
Foto: Blink Films/all3media Monty Don reser runt i USA för att ta reda på hur en typisk amerikansk trädgård ser ut.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden