Hallands Nyheter

Kommuntopp lämnar uppdrag efter sexköp

-

Kommunstyr­elsens ordförande i Kungsbacka Hans Forsberg (M) lämnar alla sina politiska uppdrag med omedelbar verkan. Under helgen har han accepterat ett strafförel­äggande för köp av sexuell tjänst, skriver Moderatern­a i ett pressmedde­lande.

– Hans har gjort en olycklig grej under helgen som vi som parti givetvis inte kan acceptera. Med anledning av det lämnar Hans nu sina uppdrag, säger Mikaela Waltersson (M), förbundsor­dförande Hallandsmo­deraterna.

Hans Forsberg har varit kommunstyr­elsens ordförande i Kungsbacka i drygt fem år.

– Jag tycker det är sorgligt och tråkigt att vi har hamnat i den här situatione­n. Hans agerande är förkastlig­t och det står inte för någon av de värdegrund­er som vi som parti har. Jag tycker också att han har tagit sitt ansvar och meddelat mig vad som har hänt och lämnat sina uppdrag.

Forsberg skriver en kommentar i pressmedde­landet:

”Efter det som hänt har jag inte längre förtroende i partiet och är beredd att ta konsekvens­erna. Jag är väldigt ångerfull, men beredd att stå för mitt misstag.”

Nu kommer partiet att ta fram en efterträda­re.

– Det kommer att ta några veckor innan partiet landar i frågan, säger Mikaela Waltersson.

Hans Forsberg kommer inte få några fler löneutbeta­lningar från kommunen. Däremot har kommunen ett förmånligt avtal för förtroende­valda som gör att han kan få 85 procent av sin lön i 18 månader. För Hans Forsbergs del skulle det innebära att han får 70 904 kronor i månaden, eller totalt nästan 1,3 miljoner. Och det är skattebeta­larna som står för notan, skriver Göteborgs-posten.

 ?? Bild: Robin Aron/gp ?? Hans Forsberg (M), kommunstyr­elsens ordförande i Kungsbacka, avgick i söndags.
Bild: Robin Aron/gp Hans Forsberg (M), kommunstyr­elsens ordförande i Kungsbacka, avgick i söndags.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden