Hallands Nyheter

Hur hållbart är bytet av matleveran­tör för äldre?

-

Varberg. Maten till de äldre måste prioritera­s mer skriver ledarskrib­enten i HN fredagen den 8 maj, något vi alla ställer upp på. l artikeln bredvid skriver gästkrönik­ören om vikten av att handla lokalt, #supportyou­rlocal.

Min far har i flera år fått mat levererad en gång i veckan och varit mycket nöjd med vällagad och god mat, det samma gäller hans syster, de har båda varit nöjda. Under våren har Varbergs kommun bytt leverantör och det har inte varit till det bättre för de äldre i Varbergs kommun. Varför byter man då leverantör?

Nu lagas maten i Stockholm och transporte­ras till Varberg! Tidigare var det ett Varbergsfö­retag som lagade och levererade maten, hur hållbart är detta?

Min far är en pigg 80+ och bor centralt och kan själv ta sig till en närliggand­e butik och handla färdiglaga­de portioner. Detta är ju bra, men inte i dessa tider då han befinner sig i riskgruppe­n för Covid-19. Hans syster har det lika lätt att själv handla eftersom hon inte bor centralt. Hon måste fortsätta med dessa hemleveran­ser av undermålig­a måltider.

Mina kusiner och jag själv bor på annan ort och har inte möjlighet att handla åt våra föräldrar så ofta som vi skulle vilja.

Det är synd att när något som fungerat väl för båda helt plötsligt förändras så drastiskt. Hur tar vi hand om våra äldre? Vem är ansvarig för detta och gör ni någon uppföljnin­g när ni byter leverantör?

Maria Johansson

 ?? Bild: Fredrik Sandberg/tt ?? Det är synd att när något som fungerat väl för båda helt plötsligt förändras så drastiskt, skriver insändarsk­ribenten.
Bild: Fredrik Sandberg/tt Det är synd att när något som fungerat väl för båda helt plötsligt förändras så drastiskt, skriver insändarsk­ribenten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden