Hallands Nyheter

Glasshuset öppnar glasseria på Skrea camping

- Johannes Widergren johannes.widergren@hn.se

Skrea camping: Populära Glasshuset på Skrea strand utökar verksamhet­en och tar med sig hälften av glassmaker­na till en helt ny filial på Skrea camping.

Glasshuset på Skrea strand drivs sedan 2018 tillsamman­s av Falkenberg­sfamiljern­a Wolfhagen och Släryd. Glasskafée­t är ett uppskattat utflyktsmå­l och familjerna var inte sena med att ta chansen att etablera sig på Skrea camping.

– De gör en fantastisk satsning och då ställde vi frågan om någon skulle sälja glass där. Vi har en bra grundidé och frågade om vi fick göra ett litet mini-glasshus, säger Leonard Wolfhagen.

Det fick de göra, blev svaret. Planen är att man ska öppna ”miniglassh­uset” på nationalda­gen. Konceptet, med glass från Sia i Slöinge, blir detsamma.

– Glasshuset är flaggskepp­et men vi kommer att ta med oss godbitarna till Skrea camping. Vi hoppas att Glasshuset även i fortsättni­ngen kommer att vara det man tar sin långa promenad till.

På Glasshuset finns 45 olika smaker, men alla följer inte med till Skrea camping.

– Där kommer vi att ha kanske hälften. Vi väljer med omsorg och tar med oss storsäljar­na, men vill man ha en kokosyuzu får man pallra sig bort till stora Glasshuset, säger Leonard Wolfhagen.

Inför öppningen håller man på och renoverar för fullt.

– Vi har fått lokalerna i gamla gymmet och det kommer att vara anställda från Glasshuset som är där också. Det är en jättefin lokal precis när man gå ner mot stranden, säger han.

 ?? Bild: Ola Folkesson/arkiv ?? Familjerna bakom glasshuset: Leonard och sandra Wolfhagen med barnen max och Wilma och är det sara släryd och andreas Karlsson med barnen noel och Tindra.
Bild: Ola Folkesson/arkiv Familjerna bakom glasshuset: Leonard och sandra Wolfhagen med barnen max och Wilma och är det sara släryd och andreas Karlsson med barnen noel och Tindra.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden