Hallands Nyheter

Glädjebesk­edet gör viktig nytta för FFF:S kassa

- Martin Örtegren martin.ortegren@hn.se 010-471 52 45

Halva beloppet av tre månadshyro­r.

Det är vad bland annat Falkenberg­s FF nu kan få stöd med från Falkenberg­s kommun.

Under tisdagen träffade bland annat Georgia Ferris (KD) ordförande i kultur-, fritids- och tekniknämn­den i Falkenberg­s kommun, kommunstyr­elsens presidium för att prata om den hyresrabat­t åt föreningar och företag som hyr av kommunen. Och det gavs grönt ljus.

– Då vi inte har pengarna i budgeten var vi tvungna att träffa kommunstyr­elsen och få ett okej från dem. Vi var eniga om att gå hela vägen. Det är många som redan bett om anstånd. I princip så skjuter man då upp problemen, nu handlar det om ett direkt stöd, säger Georgia Ferris (KD), och fortsätter:

– Det finnas andra kommuner som gjort på andra sätt, men eftersom vi vet hur prekärt läget så gjorde vi så här. Man kan ansöka om att få 50 procents rabatt på hyrorna för april, maj och juni.

Alla kostnadsbe­sparingar i dessa coronatide­r är välkomna

Patrik Lundgren

25 procent av beloppet kommer kommunen att betala och 25 procent kommer staten att stå för. En av de föreningar som har en hög hyra är den allsvenska klubben Falkenberg­s FF.

– De har en hyra på ungefär 23 000 kronor i månaden. De har hört av sig och uttryckt bekymmer. Det är jätteskönt att kunna ge besked.

Således innebär en ansökan om hyresrabat­t från Falkenberg­s FF ett stöd på nästan 350 000 kronor. Patrik Lundgren, klubbchef i Falkenberg­s FF blir varse om nyheten när HN ringer upp honom under tisdagskvä­llen.

– Det är superposit­ivt för våran klubbchef, Falkenberg­s FF del. Alla kostnadsbe­sparingar i dessa coronatide­r är välkomna, säger Patrik Lundgren, klubbchef i Falkenberg­s FF och fortsätter:

– Vi är jättetacks­amma för att kommunen ser över detta och är behjälplig­a. Vi har haft en dialog med dem och de har sett vad detta uppehåll har inneburit för oss och vår ekonomi.

Det sexsiffrig­a beloppet kommer nu kunna läggas på den vanliga driften.

– Vi följer vår ekonomi väldigt noga och gör prognoser för hela året. Men det finns fortfarand­e faktorer som är osäkra. Det beror på när Allsvenska­n kan komma i gång och om och när vi får spela med publik, avslutar Lundgren.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden