Hallands Nyheter

Officiellt: Zlatan skadad i vaden– hälsenan är hel

-

Glädjebesk­ed för Milan: Skadan som Zlatan Ibrahimovi­c ådrog sig på måndagens träning är lindrigare än befarat. ”Hälsenan är hel”, skriver Serie A-klubben på sin hemsida.

Zlatan Ibrahimovi­c har drabbats av en muskelskad­a i högra vaden – men tisdagens undersökni­ng i Milano visade att hälsenan är intakt. Med andra ord:

Skadan är betydligt lindrigare än vad som först befarades när han under smärtor lämnade Milans träning på måndagen. Känningen i vaden uppstod, enligt italienska Sky Sport, efter att 38-åringen avlossat ett skott under ett matchlikna­nde spel på träningsan­läggningen Milanello.

Milan uppger att Ibrahimovi­c ska undersökas på nytt om tio dagar.

Svensken är sedan ett par veckor tillbaka i Italien och förbereder sig tillsamman­s med sina lagkamrate­r för att avsluta säsongen i Serie A.

Under coronapand­emins speluppehå­ll har Ibrahimovi­c huvudsakli­gen vistats i Stockholm där han tränat tillsamman­s med Hammarby, klubben han sedan i höstas är delägare i.

Kontraktet med Milan gäller i drygt en månad till, fram till den 30 juni.

Sedan Ibrahimovi­c återvände till klubben i januari, efter en tvåårig sejour i LA Galaxy, har han gjort fyra mål på totalt tio tävlingsma­tcher.

 ?? Bild: Luca Bruno ?? Zlatan Ibrahimovi­c skadade en vadmuskel på måndagens träning.
Bild: Luca Bruno Zlatan Ibrahimovi­c skadade en vadmuskel på måndagens träning.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden