Hallands Nyheter

Charles Barkley tror på Nba-slutspel i sommar

- Tt-reuters

Den amerikansk­e basketlege­ndaren Charles Barkley tror att årets Nba-säsong kommer att spelas klart i sommar. Om än med speciella förutsättn­ingar. – Stora basketspel­are som knuffar varandra på plan, som kämpar för returer och läge under korgen. Det finns inte någon chans att de kan hålla social distans, säger Barkley.

– NBA kommer att fatta ett beslut nästa vecka. Jag är 100 procent säker på att vi kommer att spela, säger Barkley, numera expertkomm­entator, i en intervju på sportkanal­en ESPN.

Men han är orolig för hur coronaläge­t kommer att påverka spelet och spelarna.

– De säger att de ska bo på hotell i två till tre månader. Kommer personalen också bo hotellen i två till tre månader? Eller kommer de att gå hem varje dag? Det finns en del frågor utan svar, säger han.

Dessutom, menar Barkley, måste det finnas en strategi för hur man hanterar eventuellt coronasmit­tade spelare.

– För mig är det den svåraste delen. Man kan inte stoppa slutspelet. Jag tycker att ett lag helt enkelt måste lämna sin plats om någon av deras spelare får viruset, oavsett vem som blir sjuk.

NBA meddelade förra veckan att man planerar en återstart i slutet av juli och då med alla matcher på ett och samma ställe.

I mitten av mars, när fem veckor återstod av grundserie­n, blev NBA den första stora amerikansk­a proffsliga­n som stängde ned efter att en spelare hade testats positivt för covid-19.

Nba-slutspelet skulle ha börjat den 18 april och varit slut i mitten av juni.

Charles Barkley spelade i NBA 1984–2000 (för Philadelph­ia 76ers, Phoenix Suns och Houston Rockets) och var del av det legendaris­ka Dream Team som tog Os-guld i Barcelona 1992. Han medverkade även till ett andra Os-guld i Atlanta fyra år senare samt utsågs till NBA:S bästa spelare 1993.

På senare år har han kommentera­t basket i tv, och nu i söndags satt han bakom mikrofonen när golfstjärn­orna Tiger Woods och Phil Mickelson fick sällskap av Nfl-storhetern­a Peyton Manning och Tom Brady i en välgörenhe­tsrunda i golf i Florida.

– Det var fantastisk­t, och det gav oss något att göra en söndagseft­ermiddag, säger Barkley om golfspekta­klet, där han själv också spelade ett hål för att samla in pengar.

 ?? Bild: Richard Shotwell ?? Charles Barkley.
Bild: Richard Shotwell Charles Barkley.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden