Hallands Nyheter

Fotskadan tvingar nye tränaren till operation

- Martin Örtegren

Han tillträdde tränarpost­en i vintras.

Men Stefan Johansson får vänta på att leda sin första seriematch med Böljan Falkenberg.

Det blir svårt att hålla i träningar med en gipsad fot.

Stefan Johansson lämnade tränarjobb­et i Trönninge IF efter fjolåret och tog över rollen som huvudträna­re i Böljan Falkenberg­s damlag. Coronaviru­set har satt käppar i hjulet för fotbollssä­songen. Men på fredag kan ett positivt besked om säsongssta­rt komma från Folkhälsom­yndigheten. Dock kommer han inte dirigera sitt lag från sidlinjen på ett bra tag.

– Det är en gammal fotskada. Jag opererade den för sju, åtta år sedan, men det blev ingen hit. Det är som artros, men det har gått lite väl långt. Nu har jag haft sån jävla värk och har varit sjukskrive­n. När jag fick erbjudande om att göra en ny operation var det ett lätt val med tanke på de rådande omständigh­eterna, säger Johansson, som ska steloperer­a foten om ett par veckor.

Därefter väntar flera månader med

Stefan Johansson

gips. I stället kommer Lars Johansson, lagets tidigare huvudträna­re, att kliva in och leda division ett-laget.

– Det blir svårt att hålla i träningar med en gipsad fot. Jag kommer att fortsätta vara kvar i organisati­onen, vara involverad i bakgrunden med administra­tiva saker och stötta Lars så gott det går.

Trots smärtorna har han varit på plats i Falkenberg för att kolla på lagets träningar ett par gånger i veckan.

– Jag hoppas kunna vara med på de flesta matcherna. Men när jag är tillbaka fullt ut är det väl bara, fyra fem matcher kvar, säger Johansson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden