Hallands Nyheter

Så ska NHL genomföra slutspelet

-

NHL hoppas att klubbarna kan återgå till träning i små grupper i juni och att man så småningom ska kunna återuppta säsongen – men inte med fortsatt spel i grundserie­n utan med ett utökat slutspel med 24 lag.

NHL kommer att återuppta säsongen – och det blir ett utökat slutspel med 24 lag som gör upp om Stanley Cup-pokalen. Det meddelade Nhl-chefen Gary Bettman sent på tisdagskvä­llen.

Den nordamerik­anska ishockeyli­gan har hela tiden planerat att fortsätta säsongen, som sedan den 12 mars varit pausad på grund av coronapand­emin. Frågan har varit hur.

Nu står det klart att resten av grundserie­n slopas, och att slutspelet utökas från 16 till 24 lag (totalt har ligan 31 lag). Topp 12 i tabellen (när säsongen pausades i mars) i Eastern respektive Westerncon­ference är lagen som går vidare till slutspelet som ska avgöras i två olika städer. Slutspelet kommer att inledas med ett play-in för de åtta bästa lagen för att bestämma seedningen, där de fyra topplagen i respektive konferens möter varandra i en omgång.

De övriga åtta lagen per konferens får spela en första slutspelso­mgång där de möter något av de andra lagen i bäst av fem matcher. De fyra vinnarna går vidare och möter något av de toppseedad­e lagen.

Vilka städer som ska fungera som nav för slutspelet, och när det kan tänkas inledas, meddelades inte, men det står mellan Chicago, Columbus, Dallas, Edmonton, Las Vegas, Los Angeles, Minneapoli­s, Pittsburgh, Toronto och Vancouver. Bettman uppger att system för tester för coronaviru­set kommer att finnas i städerna samt att antalet personer som får resa med varje lag kommer att begränsas till 50 stycken.

I NHL:S plan för att återuppta säsongen hoppas man kunna inleda ”fas två” – vilken är frivillig träning i små grupper på eller utanför isen – i början av juni.

– Vi räknar naturligtv­is med att spela över sommaren och in i hösten. Just nu fastställe­r vi inga datum eftersom schemat för återkomste­n av säsongen kommer att

Lagen som inte får spela slutspel: Buffalo, New Jersey, Anaheim, Los Angeles, San Jose, Ottawa, Detroit.

• bestämmas av både utveckling­en av coronaviru­set och av spelarnas behov, sade Bettman.

 ?? Bild: Darryl Dyck ?? Var och när får Vancouvers Elias Pettersson och Bo Horvat fortsätta säsongen?
Bild: Darryl Dyck Var och när får Vancouvers Elias Pettersson och Bo Horvat fortsätta säsongen?

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden