Hallands Nyheter

Johanna Runevads nästa Svt-serie är färdiginsp­elad

- Lena Lyxell lena.lyxell@hn.se 010-471 52 68

Falkenberg: Från Falkenberg till Köping. Nu är Johanna Runevads andra tv-serie färdiginsp­elad. Premiär i SVT till hösten. Titeln: ”Vi forever”.

– Det är lite lustigt att namnet är så likt min förra serie. Det är faktiskt inte jag som hade the final word, säger Johanna Runevad.

Hon sitter hemma i Enskede och pustar ut efter sex intensiva inspelning­sveckor i Köping. Resultatet ska bli en serie för unga tjejer, från tolv år och uppåt.

– Jag tycker att det saknas en serie för unga tjejer. Det är en serie om allvarliga ämnen på ett humoristis­kt sätt, säger Johanna Runevad.

Till Svt-serien ”Falkenberg forever” skrev Johanna manus, castade, regisserad­e och slutligen klippte hon serien. Och spelade huvudrolle­n. Det gör hon inte i den nya serien. Hon har skrivit manus, regisserat, castat och ska klippa den. Men hon har ingen roll i serien.

– Det har varit så skönt att arbeta helhjärtat med inspelning­en bakom kameran.

Samtliga skådespela­re i den nya serien är amatörer från Köping.

– Det finns en guldgruva av vanliga människor i Köping.

Jag tycker att det saknas en serie för unga tjejer.

I höst ska Johanna Runevad klippa serien som har 18 delar. Den har premiär på SVT i november.

Men innan det är dags för klippning ska Johanna och hennes familj ha en välbehövli­g semester i stugan i Falkenberg. Förra sommaren var Johanna uppslukad av ”Falkenberg forever”. I år ska det bli annorlunda.

johanna Runevad

– Vi ska bara ta det lugn och leka med våra barn. Det har varit så mycket hela våren. När jag kom hem i onsdags efter sex inspelning­sveckor i Köping mötte jag min sambo Martin i hallen som skulle till Köpenhamn för att spela in årets julkalende­r. Det är ju en fantastisk lyx att vi kan koordinera våra inspelning­ar, men det blir också otroligt skönt att bara ha ett lugnt sommarlov nu.

Familjen Runevad/ Høgsted har lämnat Köpenhamn för Stockholm. På riktigt. I höst början sonen Sixten i skolan. Förutom att klippa sin nya tv-serie funderar Johanna Runevad över olika erbjudande­n som hon fått sedan ”Falkenberg forever” visades. Hon skriver en annan serie. Och hon njuter av de första tittarsiff­rorna för ”Falkenberg forever” som hon nyligen har fått ta del av.

– Det första avsnittet har setts en kvarts miljon tittare, bara på SVT play. Det är jättebra siffror. Och med många fina recensione­r är det svårt att inte känna sig glad. Kanske blir det en säsong till av ”Falkenberg forever”. Om det blir så, ser jag framemot att utveckla Maria (seriens huvudroll som Johanna spelar). Hon är redo att gå från lite irriterand­e, till lite mer vuxen. Hon kommer helt klart att utvecklas mycket om det blir en fortsättni­ng.

 ?? Bild: Håkan Johansson ?? johanna Rundevad ser fram emot semestern tillsamman­s med familjen i den egna stugan i Falkenberg.
Bild: Håkan Johansson johanna Rundevad ser fram emot semestern tillsamman­s med familjen i den egna stugan i Falkenberg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden