Hallands Nyheter

Smellwell drömmer om samarbete med Zlatan

- Stefan Johansson stefan.johansson@hn.se 010-471 50 10

Varberg: Till hösten lanserar Smellwell en ”gympapåse” som ska eliminera dålig lukt. Nu drömmer grundaren Anton Haglund om ett samarbete med Zlatan.

Varberg: Smellwell är det lilla Varbergsfö­retaget som i dag finns i 42 länder. Utveckling­en fortsätter och snart lanseras nya innovation­er.

De senaste tre åren har Smellwell växt med 65 procent varje år. Inför 2020 spådde företagets motor Anton Haglund att det skulle gå ännu bättre.

– Vi hade verkligen tagit i med våra beställnin­gar från fabrikerna i Kina, säger han.

Sedan kom corona. Personalen på fabrikerna i Kina fick inte komma tillbaka till sina arbeten. Leveranser­na blev försenade. När sedan land efter land stängde minskade efterfråga­n.

Smellwells främsta produkt är små luktpåsar som ska placeras i skor för att dölja dålig doft. Det är en produkt som inte har något bäst före-datum.

– På så vis gör det inget att vi har stora lager nu. Tack vare det har företaget fortsatt att växa trots pandemin. Det handlar inte bara om tur. Haglund och hans medarbetar­e har arbetat hårt.

– När allt började stänga funderade vi på vad som kommer att fortsätta vara öppet. Jo, apotek! I dag finns vi på 500 apotek i Skandinavi­en.

Just det drivet att hela tiden hitta lösningar var det som Antons affärspart­ner Vincent Schaffler såg.

– Anton har ett otroligt driv. Han har entreprenö­rskapet i blodet, säger Vincent Schaffler som startade Smellwell tillsamman­s med Haglund.

När Anton Haglund fyllde 18 år fick han en gosedjursä­lg av Vincent Schaffler.

– Många på kalaset undrade vad var för snubbe som gav en artonåring ett gosedjur.

Men det var inte hela presenten.

– Jag sa till honom att den dagen vi hittar en affärsidé som funkar så kommer jag att satsa allt på den. Både tid och pengar för du är unik.

Efter några mindre lyckade försök så kom sedan snilleblix­ten som blev Smellwell. Den första varianten av produkten blandade Anton och Vincent ihop själva.

– Kemister blev självklart inblandade senare, säger Anton Haglund.

Produktutv­ecklingen har fortsatt. Nyligen lanserades ett tvättmedel som är specialutv­ecklat för att ta bort svettdoft.

– Det är klimatkomp­enserat. Alla produkter är det numer.

Till hösten kommer de att lansera en ”gympapåse” där Smellwell-tekniken är integrerad. De har också ett samarbete på gång med Fila. Planen är nu att de ska slå sig in på e-handeln och skapa fler samarbeten.

– Drömmen vore att få ha Zlatan Ibrahimovi­c på en av våra produkter, säger Vincent Schaffler.

 ?? Bild: Smellwell ?? Anton Haglund träffade Vincent Schaffler för första gången när han var femton år och sökte sommarjobb. Fem år senare startade de Smellwell tillsamman­s. Sedan 2018 finns huvudkonto­ret i Stockholm. Detta för att kunna jobba närmare sina internatio­nella kontakter.
Bild: Smellwell Anton Haglund träffade Vincent Schaffler för första gången när han var femton år och sökte sommarjobb. Fem år senare startade de Smellwell tillsamman­s. Sedan 2018 finns huvudkonto­ret i Stockholm. Detta för att kunna jobba närmare sina internatio­nella kontakter.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden