Hallands Nyheter

Pop up-butiker ska fylla tomma centrumlok­aler

- William Hernvall william.hernvall@hn.se

Falkenberg: För att fylla lediga lokaler vill kommunen göra det möjligt för så kallade pop up-butiker att slå upp dörrarna i centrum.

– De kan vara öppna i allt från några timmar till nio månader, säger centrumutv­ecklaren Darcie Smith.

På gatorna och i galleriorn­a i Falkenberg står många lokaler tomma och letar efter nya ägare. För att motverka den rådande butiksdöde­n vill kommunen att företag ska kunna etablera sig i stadskärna­n temporärt – i så kallade pop up-butiker.

– Det kan vara ett bra sätt för företagare som vill komma in och testa en marknad att se hur det fungerar med en butik i centrum, säger Darcie Smith, centrumutv­ecklare på Falkenberg­s kommun.

” Det är ju inte jättelätt att etablera något i de här tiderna. Darcie Smith centrumutv­ecklare

Konceptet, som kommer ifrån USA men blivit allt vanligare i Sverige de senaste åren, innebär att ett företag hyr en lokal under en kortare period. Ofta i samband med ett stort event eller en viss årstid.

– De kan vara öppna i allt från några timmar till nio månader.

Darcie Smith säger att kommunen bland annat samarbetar med gallerian Kronan för att fylla de lokaler som varit lediga under en längre tid. Men pandemin gör att processen går långsammar­e.

– Vi hoppas att det kommer öppna något till hösten, men covid-19 har gjort att vi har fått ta några steg bakåt. Det är ju inte jättelätt att etablera något i de här tiderna.

Är det några företag som varit intressera­de?

– Ja, det är några stycken faktiskt. Men jag kan inte gå in på detaljer.

 ?? Bild: Håkan Johansson ?? Darcie Smith är kommunens centrumutv­ecklare.
Bild: Håkan Johansson Darcie Smith är kommunens centrumutv­ecklare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden