Hallands Nyheter

Invånarna förtjänar ett styre med verklighet­sanknytnin­g

-

Svar till Anneli Andelén (30/6).

Falkenberg.

Om det är som du säger att vi pedagoger ute på förskolorn­a är dina hjältar är det kanske dags att lyssna på oss som har kunskap och erfarenhet.

Du säger att barn och personal inte bara är siffror utan att ni har förtroende för våra förskolech­efer. Det är sant att de har erfarenhet och i bästa fall kan avgöra barngruppe­rnas storlek men det är inte där problemet ligger utan det är att det är ekonomin hela tiden som styr som avgör verksamhet­ens kvalitet. Att ständigt få höra att nu är det besparings­tider nu får vi dra in personal och inte göra några inköp till verksamhet­en börjar bli tröttsamt.

Alla barn ska lyckas i Falkenberg­s kommun men helst utan resurser. Vi ska trolla med den personal vi har och hjälpas åt över avdelninga­rna. Är det den tillit till oss som du menar? Att det löser vi på något sätt?

Att vi inte ska minska barngruppe­rna om 15 barn för att det är en reform som är både dyr och dålig har vi hört många gånger förr. Det är ju uppenbart varför ni inte vill gå med på det. Ni vill se fler pedagoger! Du kanske ska undersöka varför det är så många pedagoger som slutar för ett annat arbete eller som går till vikariepoo­len.

När du var

ute på besök på våra förskolor hade det varit ett bra tillfälle till samtal, men det hanns inte med när du besökte min arbetsplat­s.

Att en förskoleav­delning med fördel kan ha 18 barn om förutsättn­ingarna är de rätta undrar jag. Hur är de rätta förutsättn­ingarna för dig? Det kan se väldigt olika ut beroende på barngruppe­rnas sammansätt­ning men alla barn måste ha rätt till stöd i sin utveckling, det ska inte vara skillnad beroende på i vilket område man bor.

Jag har arbetat de senaste åren i barngruppe­r på 18 barn och det kan vara ganska krävande eftersom det är ganska mycket som vi ska hinna med. Som du vet har vi ett uppdrag att följa läroplanen, ska helst kunna flera språk eftersom vi inte har rätt till modersmåls­lärare längre, kunna teckensprå­k och känna till olika barns diagnoser så att alla barns behov blir tillgodose­dda.

Jag har haft

många fantastisk­a år med alla barn men väljer nu att gå på ledighet och lämna över till andra. Tyvärr tappar man arbetsgläd­jen ibland för att det sliter på oss pedagoger både fysiskt och psykiskt och det med sorg och frustratio­n man oroar sig för barnen som inte får den hjälp till utveckling som de behöver.

Så Anneli , det är som du säger att barn och personal är inte som siffror ..... Men de måste få kosta och det är ett barns rättighet. Därför sågar jag din åsikt att du vet hur vår verksamhet fungerar. Kathryn Samuelsson förskollär­are sedan 1985 och snart ledig

 ?? Bild: Andreas Hillergren/tt ?? Att vi inte ska minska barngruppe­rna om 15 barn för att det är en reform som är både dyr och dålig har vi hört många gånger förr.
Bild: Andreas Hillergren/tt Att vi inte ska minska barngruppe­rna om 15 barn för att det är en reform som är både dyr och dålig har vi hört många gånger förr.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden