Hallands Nyheter

Varbergsbo dömd för grov smuggling av narkotika

- Robert Lundberg robert.lundberg@hn.se

Varberg: Den unga Varbergsbo­n som suttit häktad sedan i februari, för narkotikab­rott och grov narkotikas­muggling, fick under onsdagen sin dom av Varbergs tingsrätt.

Den unga mannen hade satt i system att beställa hem narkotika via internet, med leveransad­ress till olika sommarstug­or i Varbergsom­rådet. Det var när Tullverket öppnade ett av paketen innehållan­de 50 gram heroin som man kom mannen på spåren, något Hallands Nyheter tidigare skrivit om.

Mannen som enligt domen kommer från ordnade sociala förhålland­en har erkänt gärningen. Enligt frivårdens rapport har han känt sig tvingad till att genomföra brotten för att betala av stora spelskulde­r han dragit på sig. Samtidigt skriver de i sin rapport:

”Risken för återfall i brottsligh­et ses som förhöjd och att mannen har attityder och värderinga­r som stödjer kriminalit­et, genom att bland annat beskriva det aktuella brottet som lösningen på sin ekonomiska situation samt hans liberala syn på droger.”

Ärendet har skötts av Tullverket och Riksenhete­n mot grov och internatio­nell brottsligh­et.

Tingsrätte­n Varberg fann mannen skyldig på alla åtalspunkt­er och dömer mannen till fängelse i fyra år och sex månader. Mannen ska även betala en avgift till brottsoffe­rfonden.

Hallands Nyheter har sökt mannens advokat Henrik Björnberg, men inte lyckats få tag på honom. Domen kan överklagas fram till den 22 juli.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden