Hallands Nyheter

Jan-olof Nilsson: Makrilltrö­jor, Grand Prix och en besviken stjärna

- Jan-olof Nilsson

Efter ganska många år med enfärgade gröna tröjor springer Varbergs Bois åter ut på Påskbergsv­allens nyklippta matta iklädda klassiskt randiga ”makrilltrö­jor”.

Beslutet att gå tillbaka till grönsvart-randigt togs redan vid årsmötet i februari, men det är först nu tröjorna blivit klara.

Tröjbytet är efterlängt­at av många supportrar, inte minst de äldre, och de verkar även passa spelarna som dagen till ära lyckas få oavgjort 2-2 mot anrika Elfsborg.

Nu handlar det förstås bara om en träningsma­tch i samband med sommaruppe­hållet, men Elfsborg är ändå allsvenska serieledar­e. Eftersom det alltså råkar vara semesterti­d är Varberg invaderat av ”ullharar” just nu och publiksiff­ran kan därför skrivas till finfina 1200 betalande. Varför ”makrilltrö­jorna” överhuvudt­aget övergavs är lite

Trots att de publikdrag­ande bröderna Fåglum från Vårgårda lyser med sin frånvaro denna gång kantas gatorna i stan av folk. Men så är ju också Varberg landets cykelstad nummer ett.

oklart, men vår utsände har talat med några ur det gamla gardet som påstår att forna tiders fotbollstr­öjor ofta var sydda i grovt tyg och att de många sömmarna i randiga tröjor kunde skava något förfärligt.

Publikfest blir det även på Varbergs Grand Prix, det stora cykelloppe­t som nu körs för 25:e året. Trots att de publikdrag­ande bröderna Fåglum från Vårgårda lyser med sin frånvaro denna gång kantas gatorna i stan av folk. Men så är ju också Varberg landets cykelstad nummer ett, även om de egna tävlingsåk­arna blivit både färre och mindre framgångsr­ika med åren.

Efter 30 krävande varv och en stenhård klungspurt kan till slut Jupp Ripfel från Stockholms­klubben CK Falken korsa mållinjen först av alla.

Ätradalens Volleyboll­klubb är en framgångss­aga som väckt uppmärksam­het i hela landet, men frågan är om man kan leva upp till förväntnin­garna även under kommande säsong.

Nu står det nämligen klart att klubbens storstjärn­a och spelande tränare ”Vovo” Lach lämnar för ett nytt jobb som gymnastikd­irektör i Kungsladug­ård. En besviken ”Vovo” förklarar att han sökt lediga tjänster som gymnastikl­ärare i både Falkenberg och Ullared, men trots sin mångåriga utbildning vid Institutet för fysisk fostran i Polen mötts av kalla handen. ”För Ätradalen ter sig framtiden nu mycket oviss och den blomstring som volleyboll­sporten upplevde i Halland förra året stannar troligtvis upp”, skriver HN i en kommentar.

Avslutning­svis kan berättas att danska skonaren Edit gått på grund vid Skottareve­t utanför Falkenberg. Inte första gången något sådant händer, men när även tillskynda­nde fiskebåten ”Orion” fastnar på revet och sedan Edits oljetank springer läck… ja, då har vi plötsligt fått problem. Någon fara för stränder eller fågelliv anses inte föreligga. Men man vet ju aldrig. Det stora utsläppet i januari har fortfarand­e inte sanerats fullt ut.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden