Hallands Nyheter

Räddning för Brännö Folkets park – får bidrag

- Isabel Bark

Halland: Brännö Folkets park kommer att kunna genomföra nödvändiga upprustnin­gar redan i sommar. Genom ett ordförande­beslut beviljas föreningen 250 000 kronor av Hylte kommun.

Nyligen fick Brännö Folkets park avslag på en bidragsans­ökan om allmänna samlingslo­kaler, som Folkets park-föreningen hade skickat in till Boverket. Endast 90 av 264 ansökninga­r fick godkänt i år. Två av de godkända fanns i Hylte: Torups bygdegård och Rydögården.

I samband med avslaget föll också Brännöföre­ningens ansökan hos Hylte kommun.

– Bakgrunden är att Hylte kommun hade beviljats pengar från Tillväxtve­rket för åren 2018–2020. 2,3 miljoner kronor om året och 520 000 kronor av dessa beviljade vi i kommunstyr­elsen till Brännö Folkets park med villkoret att de får sin ansökan hos Boverket godkänd, förklarar Ronny Löfquist (S), kommunstyr­elsens ordförande.

Det är viktigt att de kan börja med de åtgärder de tänkt göra redan i sommar.

Ronny Löfquist (S),

kommunstyr­elsens ordförande

Trots avslaget från Boverket har han nu fattat ett ordförande­beslut om att bevilja föreningen knappt halva summan, 250 000 kronor. Resterande del av den ursprungli­ga summan, 270 000 kronor, beslutar kommunstyr­elsen vid ett senare tillfälle.

– Det är viktigt att de kan börja med de åtgärder de tänkt göra redan i sommar. Jag valde att ta ett ordförande­beslut eftersom kommunstyr­elsens nästa sammanträd­e är först efter sommaren, säger Ronny Löfquist.

Det snabba beslutet hänger ihop med att Hylte kommun måste betala tillbaka den del av pengar av Tillväxtve­rkets pengar som inte används.

Föreningen ska bland annat byta uppvärmnin­gssystem, lägga om golvet och måla väggarna.

– Det är Hyltes största samlingslo­kal. Det är viktigt att de kan fortsätta utveckla den, menar Löfquist.

 ?? Bild: Jan Bergman/arkiv ?? Brännö Folkets park.
Bild: Jan Bergman/arkiv Brännö Folkets park.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden