Hallands Nyheter

Jobbig tävling för Johansson när hoppeliten intog Ullevi

- Axel Fernandez

Ett blåsigt Ullevi och en jobbig planka ställde till det för Tilde Johansson.

– Det kändes ganska bra ändå faktiskt, sa Johansson efter tävlingen.

Bauhaus Jump Challenge, en renodlad hoppgala där sverigeeli­ten gjorde upp i längd och stavhopp. Ett stjärnspäc­kat startfält med namn som Armand Duplantis, Khaddi Sagnia och såklart Falkenberg­s egen Tilde Johansson som i dagens tävling hoppade 6.31.

– Det är jättebra att få tävla, man behöver det för att få se lite var man ligger jämfört med dem andra i Sverige.

så det är skönt att komma upp hit och sen så älskar jag att tävla på Ullevi, det är härligt att komma hit, sa Tilde Johansson.

Tildes senaste besök på arenan var en succé, 6.72 i världsungd­omsspelen och en plats till VM i Doha. Men idag ville inte plankan och vinden samarbeta. Ett rejält övertramp i första, ett lite mindre i andra, 6.17 i tredje och ytterligar­e ett grovt övertramp i fjärde hoppet var inte starten Tilde hoppats på.

Man behöver detta för att det är svårt att prestera på topp på träning och helst för mig när jag alltid tränar själv

– Det kändes ganska bra ändå faktiskt. Det fanns längre längder i mig idag än vad det står på resultatet tycker jag, så det var lite synd. Det var lite konstiga vindar men det ska man kunna hantera också då det kan vara så på andra mästerskap. Det gjorde jag inte riktigt idag, sa Johansson.

I femte försöket kom första hoppet med lite längre längd. 6.31 och en förbättrin­g från 6.19 senast i Falkenberg.

– Det blir helt annorlunda att hoppa här än i Falkenberg. Det var bara en träningstä­vling och det blir helt annorlunda. Eller för mig blir det, Falkenberg är min hemmaarena, jag tränar där varje dag och här är det mer tävling med bättre motstånd, sa Johansson.

Khaddi Sagnia från Göteborg hade längre längder i kroppen och vann tävlingen med ett hopp på 6.64, men även hon hade problem med sin ansats till plankan. Tilde menar att konkurrens mellan idrottarna på tävlingar som denna är viktig för att själv kunna hoppa längre.

– Det är jättebra och viktigt, man behöver detta för att det är svårt att prestera på topp på träning och helst för mig när jag alltid tränar själv. Så det är bra att komma upp hit och ta på sig tävlingskl­äderna och möta lite andra, sa Johansson.

Tilde Johansson

På herrsidan vann Thobias Montler tävlingen efter ett imponerand­e hopp på hela 8.13.

 ?? Bild: Carl Sandin/bildbyrån ?? Tilde Johansson hade en tuff dag på Ullevi. Det längsta hoppet mätte 6,31 meter.
Bild: Carl Sandin/bildbyrån Tilde Johansson hade en tuff dag på Ullevi. Det längsta hoppet mätte 6,31 meter.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden