Hallands Nyheter

Boman knockad mot Brage när HBK bara fick 0–0

- Jan-owe Wikström jow@hallandspo­sten.se 010-471 51 61

Först var han nära att knocka IK Brage första kvarten, men sedan knockades han själv och tvingades utgå.

Därför såg Mikael Boman ingenting av sista halvtimmen när Halmstads BK visserlige­n spräckte förlustsvi­ten på mardrömsar­enan Domnarvsva­llen, men där oavgjort var rena förlusten sett till HBK:S uppvisning före paus.

– När det small till ringde det i örat för bollen träffade i bakhuvudet. Först blev jag rädd eftersom jag kommer ihåg en liknande händelse i Danmark när jag sedan var borta i fyra månader på grund av huvudskada, säger ”Bosse” som från nära håll träffades av en boll i huvudet (63).

– Så det var lika bra att kliva av eftersom jag, med min spelstil, kanske hade varit rädd att ta duellerna i fortsättni­ngen, säger ”Bosse” med huvudvärk och lätt illamående och, i värsta fall, en befarad lätt hjärnskakn­ing.

Men matchen, inte minst första halvlek, glömmer han inte.

– Jag fick ju den här för mina 63 minuter – inte illa, ler han och visar upp en kylväska som pris för HBK:S bästa spelare.

Men hellre hade han förstås belönats med ett segermål.

– Ja, de första 35 minuterna är nog det bästa som vi har presterat sedan jag kom tillbaka till HBK så i paus ska vi ju leda med 2–0. Minst.

– Jag är ju van vid rollen att vara felvänd som bollmottag­are som tar duellerna ute på planen och därför brukar hamna lite längre från målet. Men nu gav Brage mig ytor att löpa på och då kom jag till mer avslut.

Jodå, hans avslut när han vackert curlade bollen i Adrian Engdalhs högra stolpe var värt ett bättre öde (14) sedan Emil Tot-wikström läckert serverat bollen.

– Det var på en touch och med vänstern. Jag fick bra träff så synd att den inte gick stolpe in, konstatera­r Mikael.

Två minuter senare var det dags igen när han slet sig fri, men hårt uppvaktad sköt över.

– Jag är först på bollen när han drar i mig och därför är jag helt ur balans när jag skjuter. Så jag tycker nog att det ska vara straff, anser Boman.

Då hade HBK kunnat få en drömstart efter 50 sekunder när Samuel Kroon sköt utanför sedan hemmamålva­kten tappat bollen.

Och sedan skulle chanserna radas upp på ett pärlband upptill Bomans två:

+ (8) Dusan Djuric vinner boll och avslutar med ett skott som tvingar Engdahl till en högklassig räddning uppe i sitt vänstra kryss.

+ (22) Emil Tot-wikström tätt över efter vackert väggspel.

+ (28) Joseph Baffo nick som stryker ribban efter hörna.

Mot det hade Brage – ingenting och knappt ett anfall värt namnet när HBK stressade sönder dalagänget­s försök till uppspel.

– Vi gör ju allting rätt första 35 minuterna förutom det viktigaste – mål. Då var vi verkligen där vi vill vara och därför måste vi få utdelning för då är jag övertygad om att vi hade vunnit när matchen hade öppnats upp, analyserar lagkaptene­n Andreas ”Ante G” Johansson.

Fast det hängde på en skör tråd några gånger när Brage väl kom in i matchen. Dels en lurig frispark av Leonard Pllana som Malkolm Nilsson Säfqvist tvingades rädda (44), dels när inhopparen Seth Hellberg helt omarkerad framför mål missade sin nick efter en vass Brage-omställnin­g (69).

Men framför allt när Joseph Baffo hade lyckan att se bollen ramma den egna ribban när han skulle täcka av ett farligt inspel från hemmalaget (51).

Mot det hade HBK efter paus två lägen för Rasmus Wiedesheim-paul, en nick över (55) och ett bra läge där han inte fick någon träff.

– Vi löper hem bra och även om 0–0 just nu känns som en stor besvikelse måste vi ta med oss att vi håller nollan för tredje matchen i rad och bara har släppt in ett mål på fyra matcher, påpekar lagkapten Johansson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden