Hallands Nyheter

Jesper Lindell är klar för Tryckhalle­n

Kultur&nöje: Dalkarlen Jesper Lindell gör sommarens enda Rootsy-konserter i Tryckhalle­n i början av nästa vecka.

- Mårten Samuelson marten.samuelson@hn.se 010-471 52 74

Senast Rootsy-gänget i Falkenberg kunde presentera livemusik var den 6 mars då Holy Moly & the Crackers var på besök. Sedan satte coronapand­emin stopp.

– Vi har ställt in fem konserter i vår och hade en hel del på gång i sommar. Bland annat en festival med tolv bokade utländska artister som hade satt Falkenberg på kartan. Men vi insåg ganska tidigt att det var lika bra att boka av, berättar Ulf Dahlgren i Rootsy Live.

Två corona-anpassade spelningar blir det i alla fall när Jesper Lindell Band kommer till Tryckhalle­n den 13–14 juli. Restriktio­nerna gör att man endast släpper 40 biljetter per spelning.

” Amerikansk­a band kan vi nog inte räkna med i höst. Men /…/ en del engelska band är på gång.

Ulf Dahlgren, Rootsy Live

Jesper Lindell kommer ursprungli­gen från Ludvika i Dalarna och har bland annat samarbetat med systrarna Söderberg i First Aid Kit och Lolita Pop. Hans debutalbum ”Everyday dreams” släpptes förra året och möttes av mycket fina recensione­r.

– En fantastisk platta tycker jag och han fick en del femstjärni­ga betyg. Jesper skulle ha varit här tidigare i år men både han och Liz Brasher som skulle ha spelat då blev sjuka och fick ställa in. Men han spelade förra sommaren på festivalen och gjorde även en spelning här i höstas. Nu ska han och bandet göra en sväng ner till Malmö och de var glada att få några extra spelningar.

Hur ser det ut framöver, har ni något mer inplanerat?

– Inte i sommar. American Aquarium är inbokade den 12 oktober men den blir nästan säkert flyttad till nästa år. Amerikansk­a band kan vi nog inte räkna med i höst. Men vi får se vad som händer i Europa. En del engelska band är på gång, avslutar Ulf Dahlgren.

 ??  ??
 ?? Bild: Pressbild ?? Jesper Lindell kommer tillbaka till Falkenberg.
Bild: Pressbild Jesper Lindell kommer tillbaka till Falkenberg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden