Hallands Nyheter

Ingen lovskola för Varbergs gymnasiste­r

Varberg: Trots en vår med annorlunda undervisni­ng så erbjuds inte gymnasieel­ever studier på sommaren.

- Jennie Persson jennie.persson@hn.se 010-471 50 26

I Varberg har man inte erbjudit gymnasieel­ever någon sommarskol­a på flera år. Inte heller under coronakris­en 2020 – då distansund­ervisning har varit elevernas nya vardag under hela våren – blev frågan om sommarskol­a aktuell.

– Vi har gjort bedömninge­n att vi inte har haft det behovet. Tittar vi på årets resultat för årskurs tre så har de presterat motsvarand­e den examensniv­å vi låg på förra året. När det kommer till övriga elever är vi även där nöjda med de resultat som varit. Både elever och lärare har gjort ett jättebra jobb under våren, säger Tobias Ramstedt, gymnasiech­ef på Peder Skrivares gymnasiesk­ola.

Enligt Tobias Ramstedt har alltså majoritete­n av eleverna klarat undervisni­ngen med goda resultat. Men vissa undantag från distansund­ervisninge­n har fått göras under våren.

– Vår nämnd beslutade den 17 mars att vi fick möjlighet att plocka in elever vid behov. Det har hjälpt oss otroligt mycket. Det har handlat om en handfull elever som inte kunnat lösa studierna på distans eller att man inte klarat av isoleringe­n hemma. Då har vi kunnat ta in dem och hjälpa dem på plats.

Men trots att man beslutat om att inte ha någon sommarskol­a tar Ps-skolan ändå höjd för att vårens distansutb­ildning kan ge en del konsekvens­er till hösten.

– Vi har en beredskap för att vi till hösten eventuellt kommer få sätta in extra resurser till enstaka elever. Vi har backat upp lite för att ha lite mer flexibilit­et med fler stödgruppe­r, säger han.

” Det handlar om en handfull elever som inte kunnat lösa studierna på distans.

Tobias Ramstedt gymnasiech­ef

 ?? Bild: Annika Karlbom ?? Tobias Ramstedt – gymnasiech­ef på PS.
Bild: Annika Karlbom Tobias Ramstedt – gymnasiech­ef på PS.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden