Hallands Nyheter

Två butiker fick sina skyltfönst­er krossade

Varberg: Lotti Benjaminss­on slutade sitt jobb i Göteborg efter 25 år för att satsa på sitt eget företag inom textilvård. Innan hon ens hade öppnat fick hon lokalen sönderslag­en.

- Robert Lundberg robert.lundberg@hn.se

Det var under natten till lördagen som skadegörel­sen inträffade. Någon eller några hade tidigt på morgonen slagit sönder två skyltfönst­er på fastighete­n på Östra Långgatan. Förutom Lotti drabbades även Agaton Sax som ligger vägg i vägg.

– Jag blir så arg! Även om jag har försäkring så blir det kostsamt. Det här kan sluta med att jag inte har råd att vara här, säger Lotti Benjaminss­on.

Lotti har precis avslutat sin anställnin­g, efter 25 år, i Göteborg för att satsa på sitt eget företag. Planen var att butiken skulle slå upp dörrarna den första augusti.

Även om jag har försäkring så blir det kostsamt. Det kan sluta med att jag inte har råd att vara kvar.

– Jag fick tillträde till lokalen i onsdags och har börjat flytta in så smått. Det är tufft för centrumhan­deln som det är, utan att behöva dras med sådana här extrakostn­ader, säger hon.

Christel Johansson är verksam på Agaton Sax, som ligger i samma fastighet som Lottis företag, även hon fick samma tråkiga besked på lördagsmor­gonen.

– Det är inte första gången någon slår sönder skyltfönst­ret här. Förra gången gick det på 14500 kronor i självrisk, säger hon.

Lotti har även hon anmält skadan till sitt försäkring­sbolag men säger att hon inte vet den exakta summan som hon kommer få betala än.

Polisen i Varberg bekräftar att de har fått in två stycken anmälninga­r om skadegörel­se men att man inte har någon eller några misstänkta i dagsläget.

 ??  ??
 ?? Bild: Robert Lundberg ?? Lotti och Christel har båda sina verksamhet­er i fastighete­n
Bild: Robert Lundberg Lotti och Christel har båda sina verksamhet­er i fastighete­n

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden