Hallands Nyheter

Så gick det för Varbergs Bois mot Kalmar FF

Det blåste om drabbninge­n mellan Varbergs BOIS och Kalmar FF. En match där BOIS inlednings­vis hade det tufft och inte fick det att fungera. Sen presentera­de sig Adama Fofana.

- Axel Fernandez axel.fernandez@hn.se

Varbergs Bois 1 Kalmar FF 0 (0–0)

Sju nya spelare fick chansen när Varberg tog emot Kalmar FF under måndagskvä­llen i en match med inte helt perfekta förutsättn­ingar. Varberg Energi Arenas matta hade fått sig en riktig omgång av regnet som öst ner under måndagen samtidigt som vinden blåste elakt hårda vindar.

– Det blir viktigt att behärska det, det blir fasta och sån skit som vi måste hantera och även utnyttja offensivt. Det kommer bli situatione­r och då gäller det att vara heta men att även få ner bollen och anfalla längs backen, då kanske det blir bra tillslut, sa Joakim Persson om vädret till Dplay innan matchen.

Det var just fasta situatione­r som hade huvudrolle­n under matchinled­ningen. Kalmar lyfte in mycket folk i boxen vid inkast och hörnor och skapade oreda samtidigt som BOIS inte fick riktigt grepp om bollen.

Smålänning­arna pressade ner de för dagen vita Varberg i eget straffområ­de och i minut nummer elva kom kvällens första stora chans. Pigge Nils Fröling i Kalmar kom efter ett snyggt instick fri med Stojan Lukic i målet men den erfarne veteranen stod i vägen.

”Publiken” har blivit bortskämda med ett kontringss­pel av världsklas­s när Varberg som en kniv genom smör skurit sig igenom lagdelar, men i den första halvleken fick man smaka på sin egen medicin. Kalmar ställde om i sylvassa kontringar och Nanne Bergstrand hade verkligen gjort sin läxa. Små

länningarn­a bjöd inte på något och BOIS hade stora problem med att skapa farlighete­r. Det skulle dröja till minut nummer 41 innan Varberg avlossade sitt första skott på mål.

Med vinden i ryggen kom BOIS ut till den andra halvleken och matchade Kalmar bättre, i den 53:e minuten var det nära. Gustav Norlin fick ett gyllene läge att ta ledningen i matchen men skottet från anfallaren gick precis utanför stolpen. Annars var det Stojan Lukics halvlek. Målvakten stod för flera kvalificer­ade räddningar och höll kvar sitt Varberg i matchen.

– Vi krigar, vinden gör det jobbigt så det är en kamp, sa Stojan Lukic.

Men i den 78:e minuten small det. Inbytte Fofana bröt en dålig passning och spelade fram Gustav Norlin som sköt, bollen styrdes vidare till Alexander Johansson som också sköt, men det var Adama Fofana som skulle sätta dit den. Bollen styrdes fram till Ivorianen som satte bollen i bortre gaveln.

Kalmar jagade därefter en kvittering men var aldrig riktigt nära. BOIS seger gör att man klättrar upp på en tredjeplat­s i den Allsvenska tabellen.

– Vi ska bara köra vidare som vi gjort. Vi är ju tippade sist så vi ska ju bara förlora så det är bara att köra vidare, sa Stojan Lukic till Dplay efter matchen.

 ??  ??
 ??  ?? Inbytte Adama Fofana sänkte Kalmar FF i tuff drabbning.
Inbytte Adama Fofana sänkte Kalmar FF i tuff drabbning.
 ?? Bild: Krister Andersson ??
Bild: Krister Andersson

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden