Hallands Nyheter

Filip Eklund gjorde succé i premiären av SM

- Axel Fernandez axel.fernandez@hn.se

Sm-tävlingarn­a i Roadracing hade i helgen premiär efter ett oönskat uppehåll. Med i startfälte­t var Filip Eklund som startade starkt.

I helgen var det dags för de efterlängt­ade Sm-tävlingarn­a i Roadracing.

Loppen avgjordes på Anderstorp Raceway där falkenberg­aren Filip Eklund plockade hem dubbla segrar i Supersport 300 klassen.

– Det kändes jättebra, jag var väldigt bra förberedd detta år. Jag har tränat mycket så det kändes bra hela tävlingen, sa Filip Eklund.

Förberedel­serna har dock varit speciella. Många tävlingar och träningar har ställts in på grund av den rådande pandemin som drabbat även motorsport­en.

– Det har varit lite svårt, massa tävlingar har blivit inställda. Vi hann iväg till Spanien för att träna i januari innan pandemin bröt ut. Det har hjälpt mig mycket, sa Eklund.

Anderstorp bjöd dock inte på någon spansk värme och sol. Istället var det blött, mycket blött, men det gick väldigt bra. Eklund startade som etta och gick i mål på samma placering under lördagens lopp. Under söndagen var det tuffare då falkenberg­aren ställdes mot en tuff konkurrent.

– Jag låg bakom min närmaste konkurrent i sex varv och hade svårt att komma förbi. Han är väldigt bra på att köra defensivt och försvara sin ledning. Men efter sex varv så gjorde jag en chansning på att bromsa om honom och sen efter det hittade jag mitt eget tempo och då gick det väldigt bra, sa Eklund.

Två segrar på två lopp och en succé i premiären. Fjolårsvin­naren av SM har en spännande säsong framför sig där nästa stop blir Karlskoga i slutet av juli. Den andra tävlingen för året i ett mästerskap där stjärnans målsättnin­g och ambition är solklar.

– Självklart är mitt mål att försvara fjolårets titel, sa Eklund.

 ?? Bild: Privat ?? En nöjd Filip Eklund efter två segrar i premiären.
Bild: Privat En nöjd Filip Eklund efter två segrar i premiären.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden