Hallands Nyheter

Fff-anfallaren röntgad efter otäcka smällen – kan vara spelklar på lördag

- Carl Bolinder carl.bolinder@hn.se

Nsima Peter fick sig en rejäl tryckare och blev utburen på bår i andra halvlek av Falkenberg­s FF:S möte med AIK. Under måndagen röntgades anfallaren av klubbläkar­en Sverker Nilsson – som menar att Peter kan vara spelklar redan på lördag.

Det var i en duell med AIK:S Daniel Granli som Nsima Peter blev liggande med stora smärtor runt revbenen. Peter, som sex minuter före skadan hade rullat in 1–0 för sitt Falkenberg, fick sedermera bäras ut på bår.

Efter matchen var Hasse Eklund orolig över sin anfallare.

– Han fick sig en rejäl tyckare och tappade andan. Först trodde vi att han skulle behöva åka till sjukhus för det såg väldigt illa ut. Men nu mår han bättre. Om jag ska spekulera så kanske det är en spricka i revbenet. Vi får göra en undersökni­ng nästa vecka, sa Eklund till Hallands Nyheter.

Under måndagen röntgades nigerianen och enligt klubbläkar­en Sverker Nilsson handlar det om en blödning vid revbenen.

– Det ser inte ut att vara någonting brutet, utan det är en rejäl blödning, precis som AIK:S läkare trodde under matchen. Det är som en lårkaka fast vid revbenen, säger Nilsson.

Klubbläkar­en räknar med att Peter kan vara spelklar redan på lördag i hemmamötet med Östersund.

– Han kommer vila i någon dag sedan kan han börja träna. Om han kan medverka på lördag beror endast på smärttrösk­eln. Rent medicinskt ska det inte vara några problem.

 ?? Bild: Simon Hastegård/bildbyrån ?? Falkenberg­s FF:S Nsima Peter vred sig i smärtor efter duellen med AIK:S Daniel Granli.
Bild: Simon Hastegård/bildbyrån Falkenberg­s FF:S Nsima Peter vred sig i smärtor efter duellen med AIK:S Daniel Granli.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden