Hallands Nyheter

Festande inte tillåtet för tennisstjä­rnorna i Berlin

-

Gärna tennisfest, men inga sena nätter på stans nattklubba­r. Stjärnorna har fått strikta förhållnin­gsorder inför uppvisning­sturnering­arna i Berlin nästa vecka.

I väntan på att tennistour­erna ska starta igen efter coronauppe­hållet spelas nästa vecka uppvisning­sturnering­ar för damer och herrar i Tyskland. Världsstjä­rnor som Elina Svitolina, Kiki Bertens, Dominic Thiem, Nick Kyrgios och Alexander Zverev är anmälda.

Spelarna måste följa ett regelverk för att undvika spridning av covid-19.

– Från det ögonblick som spelarna landar i Berlin och genomgår det första virusteste­t, som naturligtv­is måste vara negativt, måste de följa strikta riktlinjer, säger arrangören­s talesperso­n Edwin Weindorfer till Tv-kanalen RBB.

Bland annat råder festförbud.

– Vi har kommunicer­at det tydligt till spelarna, säger Weindorfer.

Arrangören i Berlin har tennisvärl­dens blickar på sig efter skandalen under Adria Tour nyligen. Uppvisning­sturnering­en i Serbien och Kroatien, som världsetta­n Novak Djokovic var med och organisera­de, slutade med att flera personer testades positivt för covid-19.

Bland de smittade fanns Djokovic själv som dessutom fångades på bild under en utekväll tillsamman­s med Alexander Zverev. Efteråt tvingades Djokovic be om ursäkt.

”Vi hade fel och det var för tidigt”, skrev serben på Twitter.

Den första av turneringa­rna i Berlin spelas på gräs i Steffi Graf-stadion och den andra på hard court i en flyghangar i den tidigare flygplatse­n Tempelhof. Max 200 åskådare kommer att släppas in samtidigt.

 ?? Bild: Issei Kato ?? Ukrainskan Elina Svitolina, till höger, är en av stjärnorna i uppvisning­sturnering­arna i Berlin
Bild: Issei Kato Ukrainskan Elina Svitolina, till höger, är en av stjärnorna i uppvisning­sturnering­arna i Berlin

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden