Hallands Nyheter

Lista: Expertens bästa stylingtip­s

-

Det är lätt att bli hemmablind och kanske framförall­t när det kommer till hur mycket prylar man har hemma. För att kunna föreställa sig hur ens lägenhet kommer se ut på fotografie­rna i annonsen så är ett tips att testa att fotografer­a lägenheten med sin mobiltelef­on. Då ser man stöket man kanske inte sett innan. – Det brukar vi ofta göra när vi är ute hos kunder, och då trillar oftast polletten ner, säger Susanne Van Hollebeke.

Står det helt still i huvudet när du försöker komma på vad som behövs göras med lägenheten innan visning? För att få ett hum om vad som fungerar och vilka trender som råder tipsar Susanne Van Hollebeke om att kolla in homestylin­g-firmors hemsidor, inrednings­tidningar och andra lägenheter till salu för att få inspiratio­n.

Mattor, gardiner och plädar. Att göra skillnad i sin bostad behöver inte vara allt för dyrt. Susanne Van Hollebeke tipsar om att investera i textilier, till exempel ett par enkla gardiner som inte behöver kosta en förmögenhe­t. För att höja det ytterligar­e tipsar hon om att placera gardinerna lite vid sidan av fönstret, så att fönstren känns större. Det man ska tänka på är att försöka hålla det neutralt. För mycket mönster är inte en bra idé när det kommer till textilier. Satsa istället på enkla neutrala pastellfär­ger.

Innan man börjar fixa med sin bostad inför försäljnin­g bör man fundera ut vilka som skulle kunna tänkas vilja köpa den – och hur man ska attrahera de köparna. Om man bor i ett område där barnfamilj­er skulle kunna tänkas köpa lägenheter, då kanske det är läge att göra om det där extrarumme­t till ett barnrum innan fotografer­ing och visning.

Belysning är en klassisk sak både mäklare och inredare brukar tänka på – men det är många säljare som inte tänker på hur mycket

Ofta säger mäklare åt en att man måste rensa lägenheten inför visning och fotografer­ing. Men ett fel många gör är att de i stället för att rensa lägenheten nästan länsar lägenheter på saker. Försök att plocka bort lagom mycket, så att bostaden behåller en hemtrevlig känsla.

Alldeles för stora blombukett­er som inte passar ihop med lägenheten i övrigt blir sällan snyggt. Satsa i stället på att handla in några få blommor eller plocka en liten bukett i trädgården om du har en sådan. Även en enkel kvist kan bli fint och personligt.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden