Hallands Nyheter

Pressklipp

-

I månader har vi känt till att det finns en eftersläpn­ing i dödsstatis­tiken. Det innebär att de korrekta dödstalen för en viss dag kommer in först efter flera veckor. Det tar tid att registrera alla döda. Men både Löfven och Linde försöker alltså göra gällande att vi inte har fler döda än vanligt, för att vi inte hinner räkna kropparna i tid.

Paulina Neuding Göteborgs-posten (ob liberal)

Det är 2020, vi vet om problemet, vi vet hur allvarligt det är och vi vet att vi måste göra något åt det. Men i den här frågan är det uppenbart att det idag inte finns nog incitament att agera miljömedve­tet. Centerpart­iet har drivit frågan om att införa ett system med utsläppsrä­tter för länderna i Östersjöre­gionen. Utifrån de avslöjande­n som vi har kunnat läsa om den senaste tiden, vore det inte en minut för tidigt att införa ett sådant system. För det måste börja kosta, så enkelt är det. Annars har vi snart inget havsliv kvar.

Frida Demervall Hudiksvall­s Tidning (center)

Det fria Hongkong finns inte mer. Historien är ännu inte över. Hongkongbo­r har demonstrer­ande och protester i blodet, men den kommunisti­ska regimen har bestämt sig. Varje antydan om motstånd räknas numera som subversiv verksamhet och är ett brott. Räkna med att protestern­a kommer att slås ned effektivar­e än tidigare.

Nya Wermlands-tidningen (konservati­v)

”Ockuperad eller annekterad betyder ingenting för mig”, säger grönsaksha­ndlaren Arafat Shaludi på väg längs ett stängsel till den gamla marknaden i Hebron (Haaretz 30/6). ”I Ramallah är man kanske oroliga för sina jobb, men i Hebron har vi alltid varit oss själva närmast”, säger en annan man. Ramallah, strax norr om Jerusalem, är administra­tivt centrum för den palestinsk­a myndighete­n. Ett självständ­igt Palestina är naturligtv­is drömmen för alla palestinie­r, men många har sedan länge gett upp den tanken. Man vill ha lugn och ro, och göra affärer. Det akuta problemet är att alla turister försvunnit under pandemin, från exempelvis Betlehem med den normalt mycket välbesökta Födelsekyr­kan.

Johan Rudström Uppsala Nya Tidning (liberal)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden