Hallands Nyheter

Skäms än mer!

-

Svar

på ”Jag skulle skämmas om jag inte tog ansvar för skattemedl­en”. (4/7).

Varberg. Sverigedem­okraterna, Moderatern­a och Kristdemok­raterna beslutade att privatiser­a den personliga assistanse­n, med kommande enormt stora lönesänkni­ngar för vårdarbeta­rna som följd. Utan tvekan ett av de mest hänsynslös­a politiska beslut som tagits i Varberg! Liberalern­a och Centern lade ner sina röster, och får även de stå i skammens vrå.

SD, M och KD har också beslutat att stänga två dagcentral­er med lunchserve­ring för pensionäre­r. ”Skattepeng­ar”, säger den moderata ordförande­n, med fasa i rösten.

Ska man skratta eller gråta? Det är ju så att alla utgifter socialnämn­den har, baserar sig på skattepeng­ar.

Ett exempel: det serveras lunch för tjänstemän­nen i kommunhuse­t. Denna lunch kostar 65 kronor. Subvention­erad? Skattepeng­ar? Här kan alltså socialnämn­dens ordförande själv äta subvention­erad lunch tillsamman­s med sina kollegor om han vill. Och dessa damer och herrar behöver inte vända på slantarna som fattiga pensionäre­r behöver göra.

Vad skaver mer? Jo det är när Sverigedem­okraterna säger i HN den 22/6 att alla dessa besparinga­r är deras väljares vilja, att de är medvetna om de stora försämring­arna det innebär för undersköte­rskorna (ändå beslutar de så) men att de inte känner till något annat som går att spara in på. De är alltså helt ovetande om den enorma byråkratis­ka kvarn som finns, med enorma möjlighete­r att spara in på överflödig dokumentat­ion, mätning, intetsägan­de kurser, appar, svindyra dataprogra­m och olika dokument med värdeladda­de ord som inte ger något överhuvud taget.

Så det är ni politiker (samtliga, eftersom även S och V accepterar höga politikerl­öner och svällande byråkrati) som belastar våra skattemede­l, inte vi vårdarbeta­re eller våra pensionäre­r!

I ordförande­ns, nämndens och förvaltnin­gens uppdrag, ingår också att värna de anställda och skapa ett bra arbetsklim­at. Det uppdraget bryr sig inte ordförande­n om. Skäms! Skäms än mer!

Ingemar Ericsson stödassist­ent

 ?? Bild: Janerik Henriksson/tt ?? Lunch på dagcentral eller i kommunhuse­t, är inte båda subvention­erade med skattepeng­ar? undrar insändarsk­ribenten.
Bild: Janerik Henriksson/tt Lunch på dagcentral eller i kommunhuse­t, är inte båda subvention­erade med skattepeng­ar? undrar insändarsk­ribenten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden