Hallands Nyheter

Framtiden oklar för gamla Kulturskol­an

- William Hernvall william.hernvall@hn.se

Falkenberg: Till hösten flyttar Kulturskol­an från Badhuspark­en till det nya kulturcent­ret Argus. Vad som händer med den gamla byggnaden, som ska renoveras under sommaren och hösten, är fortfarand­e oklart.

Byggnaden där Kulturskol­an tidigare låg i Badhuspark­en i Falkenberg väntas vara färdigreno­verad i oktober, men vem eller vilka som ska flytta in då är ännu inte bestämt.

– Det finns ingen ny hyresgäst i nuläget. Destinatio­n Falkenberg håller på och tittar på vilka som kan vara intressera­de och vad det kan komma att bli, säger Martin Stuhre som är byggprojek­tledare och fastighets­ansvarig.

Det måste bli någonting som är attraktivt för kommuninvå­narna, som en ny fritidsgår­d.

Dahn Persson, vice ordförande kulturoch fritidsnäm­nden

Även Dahn Persson, vice ordförande i kultur- och fritidsnäm­nden, säger att byggnadens framtid inte har diskuterat­s nämnvärt. Personlige­n tycker han att den skulle passa bra som fritidsgår­d, utställnin­gslokal eller för någon typ av kursverksa­mhet.

– Diskussion­en kommer komma upp nu när det renoveras, så någonting blir det. Något jag kommer stå fast vid är att den i varje fall inte ska säljas, vilket vissa säkert kommer tycka. Det måste bli någonting som är attraktivt för kommuninvå­narna, som en ny fritidsgår­d, säger han.

Renovering­en innebär att fasaden, fönstren och taket görs om till nyskick. Byggprojek­tledaren Martin Stuhre säger att det är på tiden att byggnaden fräschas upp.

– Det kommer att bli stor skillnad på huset. Det var ju jätteslite­t, verkligen i stort behov av att renoveras. Det ska bli spännande att se vad det blir av det sen när det är färdigt.

 ?? Bild: William Hernvall ?? Renovering­en ska vara färdig i oktober i år.
Bild: William Hernvall Renovering­en ska vara färdig i oktober i år.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden